Visum aanvragen?

Visum Verenigde Staten van Amerika aanvraag informatie (US)

Consulaire kosten

ESTA: € 21,-
Consulair: afhankelijk van het type visum
Bovenop deze consulaire kosten komen de kosten
voor bemiddeling en BTW.

Consulaire doorlooptijd

ESTA: 1-4 werkdagen 
97% van de Esta aanvragen krijgen wij binnen een uur al binnen!

Consulair visum: tot 365 dagen tot het interview, tot 65 dagen na het interniew


COVID-19 update Verenigde Staten van Amerika

Laatste update: 29-12-2020

Het consulaat van Amerika in Amsterdam is geopend met beperkte mogelijkheden om een afspraak te maken. Enkele consulaire visa worden weer uitgegeven. Informeer bij de visumdienst naar de mogelijkheden.
ESTA's zijn wel te verkrijgen, dus als u van plan bent ergens in de komende twee jaar naar Amerka te reizen, kunt u uw ESTA gewoon al aanvragen. Houd er echter wel rekening mee dat het bezitten van een visum of ESTA geen zekerheid is dat u toegelaten wordt in Amerika. De Amerikaanse overheid neemt de nodige maatregelen om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Reizigers die in de 14 dagen voor aankomst in Amerika in een risicogebied zijn geweest, zullen geweigerd worden bij aankomst in Amerika. President Trump heeft een lijst van risicolanden opgesteld, onder andere Nederland en België staan hierop.
Meer informatie vindt u hier.

Uitzonderingen worden gemaakt voor reizigers met de Amerikaanse nationaliteit en directe familieleden van hen, maar let op: dit moet aangetoond kunnen worden met officiële documentatie.
Heeft u een ESTA en wordt uw toegang tot Amerika geweigerd? In de meeste gevallen blijft uw ESTA geldig en kunt u op een later moment gewoon opnieuw gebruiken. In enkele gevallen wordt de ESTA geannuleerd door Homeland Security, dit is meestal het gevolg van het niet naleven van de regels.
 

 

Algemene visuminformatie Verenigde Staten van Amerika

Nederlanders (en West Europeanen) hebben voor een zakelijke of toeristische reis met een maximaal verblijf van 90 dagen in Amerika een ESTA nodig. Dat is een digitale aanmelding van uw komst. Voor elk ander doel van de reis is een consulair visum voor Amerika benodigd, dat persoonlijk aangevraagd moet worden bij het consulaat van de Verenigde Staten. Dit kan erg lastig zijn.

De Visumdienst bemiddelt momenteel in het verkrijgen van ESTA’s en Non Immigrant type B1 visa zakelijk  Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een visum? Lees dan verder, onderstaand staat meer informatie.

 

ESTA

Een ESTA is een digitale reistoestemming voor de Verenigde Staten van Amerika. Het is bedoeld voor toeristische en zakelijke reizigers die niet langer dan 90 dagen aaneengesloten in Amerika willen verblijven. De ESTA is twee jaar geldig of eerder als het paspoort verloopt, multiple entry en er mag elke 180 dagen 90 dagen in Amerika verbleven worden.

Een ESTA kunt u gemakkelijk aanvragen bij de Visumdienst, u kunt de aanvraag online doen met uw account (gratis aan te maken) of door een e-mail te sturen naar info@visumdienst.com met een kopie van uw paspoort en het ingevulde ESTA aanvraagformulier.

 • ESTA regeling van toepassing voor burgers met navolgende nationaliteiten:
  Andorra, Australië, België, Brunei, Chili, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, IJsland, Italië, Japan, Letland, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, San Marino, Singapore, Slovenië, Slowakije, Spanje, Taiwan, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland. Mensen met een andere nationaliteit moeten wel een visum aanvragen via het Amerikaanse consulaat. De ESTA regeling geldt ook voor vliegreizen naar Alaska, Guam, Hawaii, Northern Mariana Islands, Puerto Rico, Amerikaans Samoa en Amerikaanse Virgin Islands.
 • De ESTA regeling geldt NIET voor:
  Mensen die op een niet-cruiseschip (vrachtboot, privéjacht) of een privévliegtuig de Verenigde Staten binnenkomen. Deze reizigers hebben wèl een consulair visum nodig en moeten zich persoonlijk melden bij de ambassade.

  De transit-ESTA-regeling geldt niet voor passagiers die voor langer dan 90 dagen naar Canada, Mexico of een Caribisch eiland vertrekken met op de heenreis een tussenstop in de Verenigde Staten: zij moeten wel een visum hebben.

  Ook zijn er restricties voor mensen die na 1 maart 2011 in Iran, Irak, Jemen, Libië, Soedan, Somalië of Syrië zijn geweest: die mogen niet op een ESTA reizen en moeten fysiek een visum aanvragen bij het Amerikaanse consulaat. Zie hier het bericht van de US Customs and Border Control. En ook mensen die in de landen zijn geboren of een van die landen als tweede nationaliteit hebben vallen onder de restrictie. Bij de vragen moet worden ingevuld of u sinds maart 2011 in een van deze landen bent geweest. Als dat het geval is neem dan niet het risico om "Nee" in te vullen, er is een gerede kans dat ze erachter komen en dan krijgt u nooit meer een visum.

Reizigers met een geldig visum of green card
Mensen die een geldig visum of een verblijfsvergunning (green card) voor de Verenigde Staten hebben, of reizigers die de Verenigde Staten inreizen over land via Canada of Mexico, hoeven geen ESTA-toestemming aan te vragen. Men dient bij aankomst wel het immigratieformulier I-94W in te vullen (en dat bij vertrek weer in te leveren!).
 

Non immigrant type B1/B2 visum

Als u niet in aanmerking komt voor een ESTA, is een consulair visum vereist. Dit visum moet persoonlijk worden aangevraagd bij het consulaat van de Verenigde Staten en deze procedure kan vrij lastig en tijdrovend zijn.

In het geval u een Non immigrant type B1/B2 visum nodig heeft, bedoelt voor kort zakelijk verblijf kan de Visumdienst u daarbij helpen.

U kunt de volgende werkzaamheden van ons verwachten:

 • Invullen van het DS-160 formulier
 • Digitale fotoservice
 • Pre-check van de vereiste documenten
 • Voorbereiding van de vereiste documentatie voor uw interview
 • Voorbereiding op het interview en doornemen van de te verwachten vragen
 • Het betalen van de leges
 • Het inplannen van de afspraak bij het consulaat

Belangrijke punten

 • Eerlijke antwoorden
  • Beantwoord alle vragen eerlijk, alleen op die manier kan de Visumdienst u zo goed mogelijk helpen.
  • Aanvragers die ooit in aanraking zijn gekomen met justitie of politie, moeten dit vermelden in hun aanvraag. Een politieverklaring of een verklaring van de rechtbank aangaande uw veroordeling, ook wanneer deze is verjaard, moet u kunnen overleggen tijdens het interview.
 • Verwerkingstijd
  • De verwerkingsduur (tot 65 dagen vanaf het interview) verschilt per aanvraag en er kan geen garantie gesteld worden dat het visum afgegeven wordt. We raden u aan om uw aanvraag ruim van te voren in te dienen.
 • Kosten
  • De bemiddelingsprijs van de Visumdienst voor B1/B2 visum zakelijk is €975,- excl. btw. per persoon, per aanvraag. De visumkosten moeten tijdens het interview per pin worden voldaan.

 

Mensen met de Belgische nationaliteit of mensen die in België wonen kunnen terecht bij het Amerikaans consulaat in Brussel


Ambassade

Ambassade Verenigde Staten in Nederland

Adresgegevens

John Adams Park 1,
2244 BZ Wassenaar

Ambassade Verenigde Staten in België

Adresgegevens

Regentlaan 27,
B-1000 België


Consulaat

Consulaat Verenigde Staten in Nederland
Adresgegevens

Museumplein 19,
1071 DJ Amsterdam


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Verenigde Staten
Adresgegevens

4200 Linnean Avenue NW ,
Washinton DC 20008


Bestanden
USA - esta aanvraagformulier.pdf