Visa China weer beperkt mogelijk! [COVID-19] 10 augustus, 2020

Let op, hiervoor is toestemming vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken in China vereist.

Ook CREW visa worden nog afgegeven. Daarnaast zijn er weer Q2 visa (familiy visit) verkrijgbaar.

Wanneer de Visumdienst uw volledige aanvraag (online) heeft ontvangen, kunnen wij een afspraak voor u inplannen om vingerafdrukken af te geven. 

Doorgaans duurt het een week eer deze afspraak is bevestigd en houd er rekening mee dat u zich nog altijd persoonlijk moet melden!

Voor meer informatie, neem contact op met de Visumdienst.

 

Lees meer
Ambassades en consulaten geopend? 10 augustus, 2020

Zie hieronder een overzicht voor welke landen het weer mogelijk is om visa aan te vragen.

Open
De ambassade van Burkina Faso, Cambodja, Egypte, Irak, Iran (enkel legalisaties), Jordanië, Kameroen, Kazachstan, Myanmar, Mali, Niger, Rwanda, Saoedi-Arabië, Syrië, Togo, Wit-Rusland en Zambia.

Open op afspraak
De ambassade van Bangladesh, India (enkel legalisaties), Nigeria, Pakistan, Singapore, Thailand (enkel legalisaties), Zuid-Korea.

Gesloten
De ambassade van Azerbeidzjan, Brazilië, Congo Kinshasa, Djibouti, Gabon,  Ghana, Guinee, Guinee-Bissau, Kenia, Koeweit, Liberia, Malawi, , Mongolië, Mozambique, Namibië, Nepal, Soedan, Zuid-Soedan.

Online visa
E-visa zijn (weer) verkrijgbaar voor: Australie, Benin, Canada, Egypt, Ethiopie, Ivoorkust, Kenia,Nieuw Zeeland, Oeganda, Pakistan, Papoea New Guinea, Sri Lanka, Suriname, Tadzjikistan, Tanzania, Verendigde Staten van Amerika.

Let op dat de aanvraagduur langer kan duren vanwege COVID-19. Daarnaast kunnen er uiteraard nog steeds vliegrestricties zijn!

Andere regelingen, neem telefonisch contact op met de Visumdienst
- Rusland geeft alleen nog visa uit aan truckdrivers die van Nederland naar Rusland rijden met de vrachtwagen. Verder alleen op speciale uitnodiging van binnenlandse en/of buitenlandse zaken zijn er mogelijkheden.
- China maakt uitzonderingen voor reizigers met ...

Lees meer
COVID-19 Reisbeperkingen 10 augustus, 2020

De meeste landen leggen reisbeperkingen op aan mensen die uit Corona risicolanden komen. De Nederlandse regering adviseert om niet naar het buitenland te reizen, tenzij Rijksoverheid daarvoor een geel reisadvies is uitgebracht. Langzaamaan gaan er steeds meer grenzen open voor Nederlanders naar Europese bestemmingen, hoe het zit met niet-Europese bestemmingen houden we onderstaand zo goed mogelijk up to date.

IATA (International Air Transport Association) houdt dagelijkse informatie bij over mogelijke reisrestricties, deze informatie vindt u hier.

Ook kunt u hier meer informatie over vinden op: https://openupforbusiness.com/ en op https://gowork.ges.deloitte/

 

Meer informatie over een COVID-19 test, leggen we hier uit.

Bent u benieuwd welke consulaten en ambassades geopend zijn? Lees het op deze pagina.

Voor zover wij nu weten gelden de volgende regels rondom COVID-19:

  • Angola weigert reizigers uit geïnfecteerd gebied.
  • Azerbeidzjan weert alle reizigers, tenzij de reiziger in bezit is van een work permit.
  • Bangladesh heeft haar grenzen heropend, visa zijn alleen op afspraak te verkrijgen. Reizigers moeten een Engelstalig negatief COVID-19 PCR test overleggen die niet ...

    Lees meer
Taiwan hanteert tijdelijke visumplicht [COVID-19] 28 juli, 2020

Om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, worden er momenteel geen visa bij aankomst afgegeven door Taiwan. De Visumdienst kan u helpen aan uw zakelijke visum, dat van te voren moet worden aangevraagd. Hierbij is een Engelstalig, negatief COVID testresultaat vereist. Neem contact op met de Visumdienst voor meer informatie!

Lees meer
Visa Rusland mogelijk voor vrachtwagenchauffeurs! 28 april, 2020

Voor internationale vrachtwagenchauffeurs is het nog mogelijk om visa voor Rusland en Wit-Rusland aan te vragen. Neem telefonisch contact met ons op voor de procedure.

Lees meer
Corona virus 30 maart, 2020

Voor steeds meer landen geldt een inreisverbod om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. De Nederlandse regering adviseert om niet meer naar het buitenland te reizen. Buitenlanders van buiten Schengen wordt de toegang tot Schengen ontzegd.

Wij krijgen vragen over reeds verstrekte visa. Helaas, de ambassades en consulaten vergoeden geen kosten van visa die niet gebruikt worden door geannuleerde reizen. Daarnaast werken zij ook niet mee aan het verlengen of vernieuwen van verlopen visa die niet konden worden gebruikt. Voor de Visumdienst is het niet mogelijk een verzekering af te sluiten voor deze gevallen, wij kunnen daardoor helaas niets vergoeden.

Uiteraard kunnen wij wel een brief aanleveren voor de annuleringsverzekering.

Lees meer
Aangepaste openingstijden Visumdienst 26 maart, 2020

Ook de Visumdienst lijdt onder de gevolgen van COVID-19. Daarom hanteren we momenteel aangepaste openingstijden. Deze gelden tot 15 mei 2020.

Wij zijn nu geopend op werkdagen van 09:00 tot 14:00 uur.
Telefonisch zijn we iedere werkdag bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur. 

Dank voor uw begrip.

Lees meer
China, op afspraak 12 maart, 2020

Sinds 17 december 2019 moet een visumaanvraag persoonlijk gedaan worden, zowel in Brussel als in Den Haag, omdat iedere aanvrager dan zijn vingerafdrukken moet afgeven. De verplichting is in principe eenmalig. Gedeponeerde vingerafdrukken blijven 5 jaar geldig, zodat wij volgende aanvragen weer wel kunnen behandelen. De verschijningsplicht geldt niet voor reizigers onder 14 en boven 70 jaar.

We proberen het al onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken, maar houd rekening met een lastige procedure, vertragingen en wat hogere kosten. 

Consulair visum (visum in paspoort)
Het komt er in ieder geval op neer dat u het aanvraagformulier moet invullen, online een afspraak moet maken en op het moment van afspraak persoonlijk naar het Visa Centre in Den Haag of Brussel gaat om de documenten in te leveren. Wij kunnen nog wel een pre-check doen om u ervan te verzekeren dat u de juiste documenten heeft, en denk daar niet te licht over! We kunnen ook zorgen voor persoonlijke begeleiding op het Chinese Visacenter in Den Haag. Voor het Visacenter in Brussel bieden we (nog) geen begeleiding aan, maar daar zijn ze over het algemeen een stuk soepeler. Als de visa klaar zijn kunnen wij de paspoorten ...

Lees meer
Turkije 03 maart, 2020

Sinds 2 maart 2020 kunnen Nederlanders en Belgen zonder visum naar Turkije reizen.

Visa voor Turkije zijn per 2 maart 2020 afgeschaft voor mensen met de volgende nationaliteiten: Nederland, België, Spanje, Polen en Verenigd Koninkrijk. Turkije hoopt op deze manier meer toeristen aan te trekken.

Er kan nog altijd een e-visum van te voren worden aangevraagd, dat kunnen wij voor u verzorgen. De totale kosten bedragen € 65,25 per persoon (inclusief BTW). Vul dan dit formulier in en mail dat naar ons toe. In een dag zijn de visa klaar.

Het e- visum is geldig voor 180 dagen vanaf de afgiftedatum. Binnen die periode van 180 dagen mag u alles bij elkaar 90 dagen in Turkije verblijven, en dat mag in meerdere reizen gebeuren.

Let op, vrachtwagenchauffeurs die over land reizen, moeten een visum persoonlijk aanvragen bij het Turks consulaat. Ook met een noodpaspoort is een visum in het paspoort vereist.

Lees meer
Congo Kinsasa 28 februari, 2020

Visa voor Congo RD (Kinshasa) zijn uitermate lastig te krijgen: de ambassade geeft pas een visum af als zij daarvoor toestemming van de immigratiedienst heeft gekregen. Dat kan erg lang duren, 2 maanden is geen uitzondering. Wij moeten betalen bij inleveren, ook als de aanvraag uiteindelijk geen visum oplevert. Die kosten berekenen we door. En omdat we verschrikkelijk veel tijd kwijt zijn, rekenen we dubbele bemiddelingskosten, ongeacht of er al dan niet een visum wordt afgegeven.

 Let op, de vereisten van pasfoto's zijn verscherpt!

Alleen pasfoto's met een spierwitte achtergrond worden geaccepteerd. Heeft u die niet in bezit? Dan kunnen wij uw pasfoto scannen, bewerken en printen op fotopapier. Ook is het mogelijk om uw pasfoto uit de chip van uw paspoort te scannen. Ook die pasfoto kunnen we bewerken en printen. Voor deze pasfotoservice brengen we 15,- in rekening.

Lees meer
India 25 februari, 2020

Afhankelijk van de reden van de reis kunt u een e-visum of een consulair visum aanvragen. Hieronder staat aangegeven waar u voor in aanmerking komt en welke vereiste documentatie u nodig heeft per type visum.

Het e-visum voor India is in de meeste gevallen makkelijker, sneller en goedkoper. Maar helaas is het niet toereikend voor elke reis. Het is wel akkoord voor toeristische reizen met een verblijf korter dan 60 dagen en casual business, maar voor alles wat daarbuiten valt is een visum in het paspoort vereist. Dit kunnen de volgende redenen zijn: wanneer u langer dan 60 dagen in India wilt verblijven, (technische) werkzaamheden zal uitvoeren, een NGO wilt bezoeken, een multiple entry visum met geldigheid van 5 jaar wilt of bijvoorbeeld op een andere lucht- of zeehaven aankomt dan aangegeven in het aanvraagformulier. In de meeste gevallen is een e-visum ook akkoord voor cruisereizen, maar houd er in dat geval rekening mee dat de rederij in sommige gevallen een consulair visum prefereren.

E-visum (elektronisch visum)
Het e-visum is aan te vragen maximaal 120 dagen en minimaal 4 dagen voor vertrek. In geval van spoed, neem telefonisch contact met ons op. Benodigdheden ...

Lees meer
Canada 22 januari, 2020

Reizigers die per vliegtuig naar Canada reizen of in transit zijn moeten in het bezit zijn van een eTA (electronic Travel Authorisation). Voor reizigers die over land of zee binnen komen hoeft dat niet. Wij kunnen voor U de aanvraag van de electronische reistoestemming verzorgen. Dan moet U dit formulier invullen en inclusief een kopie van uw paspoort per email of post naar ons versturen. De kosten bedragen € 30 (incl. BTW) per persoon, de aanvraagduur is een dag.

Voor een verblijf langer dan 6 maanden of voor werk, studie of stage is er wel een visum nodig. Ook is er een visum nodig voor veel buitenlanders (van buiten de Europese Unie of Noord-Amerika) die in Nederland wonen. De visa worden in Wenen afgegeven, maar de aanvraag kan verlopen via een bureau in Düsseldorf. Voor mensen in het bezit van een reisdocument ("Vreemdelingenpaspoort") is het vrijwel onmogelijk om een visum te krijgen.

Het is voor ons heel moeilijk te bemiddelen bij een visumaanvraag voor Canada: we kunnen weliswaar de aanvraag beoordelen en zorgen dat de aanvraag wordt ingediend bij het visumkantoor, maar daarna worden wij niet op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen: het kantoor ...

Lees meer
Saoudi-Arabië toeristenvisum 21 januari, 2020

De Visumdienst verzorgt nu ook toeristen e-visa Saoedi-Arabië voor Nederlanders, geldig voor aankomst op alle luchthavens en zeehavens. Het e-visum mag gebruikt worden voor toeristische doeleinden, familie- of vriendenbezoek en voor de Umra. Maar let op, de heilige plekken mogen niet bezocht worden tijdens Hadj Season. De doorlooptijd is minimaal 3 werkdagen.

Download hier het aanvraagformulier.

Eenieder die een zakelijk visum voor Saoudi-Arabië moet aanvragen, moet zich persoonlijk op het consulaat melden om zijn biometrische gegevens te laten verwerken. Wij kunnen u daarbij wel helpen door de online aanmelding te doen en voor u een afspraak te maken bij het Saoudische Visumbureau.

Lees meer
Nigeria, nu op afspraak 20 januari, 2020

Iedereen die een visum voor Nigeria wil aanvragen moet zich nu persoonlijk melden bij Visa service center van Nigeria in Den Haag om biometrische gegevens achter te laten (afgeven van vingerafdrukken en een irisscan) alvorens een visumaanvraag kan worden ingediend. Dit geldt voor iedere aanvraag!

Nieuwe regels: de aan te leveren pasfoto's moeten lijken op het uiterlijk van de aanvrager, het kapsel nag niet te veel afwijken. Het originele vaccinatieboekje moet worden getoond. In de garantiebrief voor zakenreizigers moet letterlijk "Guarantee Letter" worden vermeld. De GBA voor niet Nederlanders mag niet ouder zijn dan drie maanden. In de uitnodiging en garantiebrief moet de aanhef gericht zijn naar 'Embassy of Nigeria, consular section' en het juiste adres 'Wagenaarweg 5, 2597 LL Den Haag'. Ook het aanvraagformulier moet geheel, zonder fouten, aangeleverd worden.

Wij kunnen zorgen dat uw gehele visumaanvraag gecheckt wordt, uw aanvraagformulier online gezet wordt, de betaling wordt gedaan en wij kunnen een afspraak inplannen.

Ook geven wij de mogelijkheid om u te begeleiden tijdens de visumaanvraag, waarna wij ook het paspoort met visum op kunnen halen zodra het gereed is. Daar zijn extra kosten aan verbonden (vanaf € 100,-). Zonder ...

Lees meer
Verenigde Staten van Amerika 01 januari, 2020

LET OP: Mensen die voor andere reden dan zaken of toerisme of voor langer dan 90 dagen naar de VS (en omliggende landen) willen reizen moeten de aanvraag bij het consulaat inleveren. Wij kunnen wel behulpzaam zijn bij het controleren van de juiste documenten.

Geen visum, maar ESTA-toestemming
Nederlanders (en West Europeanen, hier staan de regels) hebben geen visum nodig voor een kort bezoek aan de VS. Zij vallen onder het z.g. 'Visa Waiver Program' en dienen een ESTA aan te vragen. Het 'Visa Waiver Program' geeft recht op een visumvrije periode van 90 dagen in heel Noord-Amerika (dus Verenigde Staten, Canada, Mexico en de Caribische eilanden) gerekend vanaf de eerste datum van binnenkomstHet geldt alleen voor reizigers die per vliegtuig (van een geregistreerde luchtvaartmaatschappij) of per cruiseship de V.S. binnenkomen. Ook kunnen transitpassagiers in de meeste gevallen een ESTA aanvragen. 

Luchtvaartmaatschappijen krijgen een boete van $ 3.300 per passagier die geen ESTA-toestemming heeft aangevraagd, dus zonder ESTA wordt u geweigerd bij het inchecken.

De ESTA moet uiterlijk 72 uur voor vertrek aangevraagd te zijn. Dit kunt u aan ons overlaten, de kosten bedragen € 45,- per persoon. Vul het aanvraagformulier in en stuur hem, tezamen met een kopie ...

Lees meer
Tanzania 23 december, 2019

Sinds 1 november geeft de ambassade Tanzania geen visa meer af. Er kunnen alleen e-visa aangevraagd worden en de doorlooptijd kan tot 10 dagen oplopen. De benodigdheden zijn nog altijd hetzelfde, maar dan kan alles per e-mail aan ons verzonden worden.

Volgens de ambassade van Tanzania in Den Haag kunnen visa voor Tanzania niet meer worden gekocht bij aankomst, ze moeten van tevoren worden aangevraagd. Volgens de ambassade van Tanzania in Brussel en volgens de Tanzaniaanse immigratiedienst kan het wel.

Toeristenvisa: € 50,-, Zakenvisa: € 250,-. Hier komt onze bemiddeling nog bij.

Lees meer
Kaliningrad - Sint Petersburg 17 december, 2019

Wij kunnen nu een e-visa voor Kaliningrad en Sint Petersburg verzorgen. De maximum geldigheid voor verblijf is 8 dagen, het visum moet binnen 30 dagen na afgifte worden gebruikt.

Reken op een aanvraagduur van een week.

Hier vindt u het aanvraagformulier. Vul dat in, en stuur het met een kopie van uw paspoort en een pasfoto naar ons, per post of per mail.

Lees meer
Betrouwbaarheid van Post.nl 11 december, 2019

PostNL is betrouwbaar, absoluut. Aangetekende brieven worden altijd bezorgd. We ontvangen ze al 40 jaar en dat gaat goed. Verzenden doen we steeds minder (alleen nog op verzoek van de klant) per aangetekende post. Niet omdat de brief niet aan zou komen, maar omdat we niet weten wanneer die aankomt. Vroeger waren er postbodes, vakbekwame medewerkers, nu zijn er voornamelijk postbezorgers.

Wij raden verzending per koerier aan. De AMP Groep, onze huiskoerier is zeer betrouwbaar en amper duurder dan aangetekende post van Post.nl. Via het orderproces op deze website kunt u een koerier aanmelden. Komt u er niet aan uit, neem dan even telefonisch contact op met ons op 076 561 2139.

Zonder uitdrukkelijk verzoek van de geadresseerde sturen we paspoorten niet meer terug via Post.nl maar per AMP-koerier. Dan kunt u er zeker van zijn dat de brief met waardevolle documenten de volgende dag bezorgd wordt.

Lees meer
Oeganda 05 november, 2019

Voor Oeganda worden alleen nog e-visa afgegeven. Dat kunt u door dit formulier in te vullen en dat met een kopie van uw paspoort, een pasfoto en een kopie van de bladzijde gele koorts uit uw vaccinatieboekje aar ons te mailen. Indien u een multiple entry visum nodig hebt, zijn er meer documenten vereist, terug te vinden in het aanvraagformulier. Voor mensen van Somalische afkomst kan de aanvraag erg lang duren en zijn er extra documenten vereist, neem hiervoor telefonisch contact met ons op.

 

Voor een East-Africa visum met Oeganda als inreisland (dan kunt u op hetzelfde visum ook doorreizen naar Kenya en Rwanda) geldt dezelfde procedure met dit aanvraagformulier.

Lees meer
Oman 05 november, 2019

Sinds 21 maart moet er voor Oman van tevoren een e-visum worden aangevraagd. Dit betreft een toeristenvisum. Cruisepassagiers krijgen een visum bij aankomst (max. 48 uur verblijf).

Als u dit formulier invult en naar ons mailt kunnen wij voor het visum zorgen. Dan moet u verder een kopie van uw paspoort, een pasfoto, en boekingen bijvoegen.

Zakenvisa moeten door de klant in Oman geregeld worden.

Lees meer
Nieuw Zeeland 30 september, 2019

Sinds 1 oktober kunnen reizigers niet meer zonder visum naar Nieuw Zeeland reizen, er moet van te voren een eTA (electronic Travel Authorisation) worden aangevraagd. Daar kan de Visumdienst voor zorgen. Het is twee jaar geldig, multiple entry en het maximum verblijf is 90 dagen per keer.

Voor andere visa (langer dan 90 dagen, werk, studie, working holiday) gelden andere regels. Neem daarover telefonisch contact met ons op.

Lees meer
Rusland 27 september, 2019

Er is sprake van dat rezigers naar Sint Petersburg binnenkort een e-visum mogelijk wordt. Nadere gegevens ontbreken vooralsnog. Passagiers die per veerboot naar Sint Petersburg reizen hebben geen visum nodig voor een verblijf van max. 72 uur.

LET OP: AANVRAGEN VIA HET CONSULAAT IN DEN HAAG DUREN LANG OMDAT ZE HET VEEL TE DRUK HEBBEN. BETER IS HET OM DE AANVRAGEN VIA BELGIE TE LATEN VERLOPEN. BEL ONS VOOR MEER INFORMATIE.

De visumaanvragen verlopen voor Rusland gaan niet rechtstreeks naar het consulaat maar via een apart Russia Visa Centre. Dit Visa Centre onderhoudt vervolgens de contacten met het consulaat. Het aanvraagformulier moet online via deze website worden ingevuld. Als U inlogt met wachtwoord (password) "visumdienst1" kunnen wij achteraf het aanvraagformulier oproepen en eventueel nog corrigeren. De visa kosten € 65.

Bij het visumcentrum in Den Haag is het zo druk dat aanvragen er minimaal drie weken gaan duren. Datzelfde geldt voor het Visa Centre in Brussel, Wij vragen nu visa voor Rusland aan in Antwerpen. Voor U verandert er niets behalve dat U de visumaanvraag moet starten met het ingeven van het land: Belgium, zie hier. Als U de aanvraag afrondt moet ...

Lees meer
Suriname 11 september, 2019

Vanaf 18 oktober 2019 zijn visa voor Suriname niet meer verkrijgbaar op Schiphol, omdat alles geheel gedigitaliseerd is.

E-visum toerist
Voorheen werden toeristenkaarten voor Suriname uitgeschreven met de hand, maar sinds oktober 2019 gaat het geheel digitaal. U hebt dus een elektronische toeristenkaart nodig wanneer u naar Suriname reist voor toeristische doeleinden, ookwel een e-visum genaamd. De toeristenkaart is standaard single entry, 3 maanden geldig en u kunt er 30 dagen op verblijven. Visa kunnen worden verlengd bij de vreemdelingenpolitie in Suriname. Voor Nederlanders geldt een maximaal verblijf van 90 dagen.

Bent u van plan buurlanden van Suriname te bezoeken en heeft u een multiple entry visum nodig? Dan is dat ook mogelijk, maar houd dan rekening met extra vereiste documentatie en hogere kosten.

E-visum zakelijk
Een zakelijk e-visum voor Suriname is standaard goed voor multiple entries, kan 2 of 12 maanden geldig zijn en hiermee kunt u telkens 30 dagen in Suriname verblijven. Ook dit visum kan verlengd worden bij de vreemdelingenpolitie.

Lees meer