Verenigde Staten van Amerika 05 maart, 2021

De Secretary of State heeft  aangekondigd dat het op dit moment voorlopig niet meer mogelijk is om visum en/of een NIE in de economische categorie aan te vragen.

De reden hiervan is de Presidential Proclamations waarbij ESTA reizigers en visumhouders uit de Schengen-landen voorlopig helemaal niet meer naar Amerika kunnen reizen (tenzij ze betrokken zijn bij “vital support for critical infrastructure”).

Voor meer info zie: https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/national-interest-exceptions-from-certain-travelers-from-the-schengen-area-uk-and-ireland.html 

Lees meer
Covid-19 PCR én/of (online) Health Form aanmelding vóór vertrek vanuit Nederland! 23 februari, 2021

Naast de algemene visum verplichtigen zijn er nu steeds meer landen die een certifiaat vereisen met een negatief PCR test resultaat. Bijna ieder land en luchtvaartmaatschappijen vereist naast een negatief PCR (Covid-19) resultaat ook een (online) aanmelding van een Health formulier en/of een Fit-to-Fly verklaring. Vaak dient de reiziger een negatief resultaat van de PCR test binnen 48-72 voor vertrek te overleggen/overhandigen met de luchtvaartmaatschappij en het land van herkomst. In sommige gevallen moet het PCR resultaat zelfs geupload worden via het online (Health) formulier.

Per land kunt u hier: https://www.iatatravelcentre.com/world.php de meest recente informatie hierover terugvinden.

Ook via de volgende bronnen kunt u de huidige reisbeperkingen per land zo goed mogelijk worden bijgehouden: DeloitteOpen Up For Business.


De online aanmelding kan voor de volgende landen via:
 

Chili vereist een 'Affidavit for travellers to prevent Coronavirus diseases' dat moet worden aangetoond bij aankomst, zie hiervoor: https://www.c19.cl/formularios.html

China vereist een aangevraagde QR code, waarbij zowel een PCR als Serologische test resultaat 48 uur voor vertrek afgegeven en aangemeld te worden: https://hrhk.cs.mfa.gov.cn/H5/ 
UPDATE 29-01: LET ER GOED OP DAT ...

Lees meer
Rusland: u hoeft niet meer persoonlijk langs het consulaat! 18 februari, 2021

Visumdienst kan middels VIP afspraken de visa voor u aanvragen, zonder dat u zich persoonlijk hoeft te melden. Ook voor deze aanvragen staat een wachtlijst.

De telex uitnodiging via Binnenlandse Zaken van Rusland (MVD, ook wel Interior Affairs) is (in 99% van de gevallen) nog steeds benodigd!!

Lees meer
Op vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten? 12 februari, 2021

Heeft u de Marokkaanse of Turkse nationaliteit en een visum nodig voor de Verenigde Arabische Emiraten?

Wij helpen u graag aan uw visum! Neem contact met ons op voor meer informatie

Lees meer
Vliegbeperkingen Buitenlandse Zaken NL vanaf 23 januari 22 januari, 2021

Vanaf 23 januari 2021 gaan er verschillende maatregelen in om de import van nieuwe varianten van het virus via reizigers tegen te gaan en het aantal reisbewegingen verder te beperken. Er geldt een vliegverbod uit de landen VK, Zuid-Afrika, Kaapverdië, Brazilië, Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela. Ook moet u vóór vertrek uit andere hoog risicolanden naar Nederland in veel gevallen een negatieve PCR-test én een negatieve sneltest (type antigeen) kunnen laten zien. Lees alle informatie over de vliegverboden en of u een PCR-test en een sneltest moet doen voor vertrek.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie

Lees meer
Ambassade van Thailand geeft weer visa uit! 12 januari, 2021

De eerste Nederlandse reizigers zijn liggen alweer heerlijk op het strand in Thailand!

Wij kunnen uw visum regelen.

Let op; een visum is momenteel vereist vanwege Covid-19

 

Neem contact op met de Visumdienst voor meer informatie!

 

Lees meer
Ambassades en consulaten geopend? 12 januari, 2021

Hieronder een overzicht van ambassades die geopend, gesloten of op afspraak geopend zijn.


LET OP: Brussel code oranje wegens COVID-19
Door de toename van het aantal besmettingen met het coronavirus in het Hoofstedelijk Brussels Gewest, zijn wij genoodzaakt visum -en legalisatieaanvragen in Brussel erg goed in te moeten plannen waardoor de bemiddelingskosten hoger liggen dan normaal. Dit mede door code oranje en het daaropvolgend dringend quarantaine advies na bezoek aan België. Zodra deze maatregelen opgeheven zullen worden, vermelden we dat op deze pagina.
 

 

  • Ambassades geopend (aanvragen van visum en legalisatie mogelijk, in de meeste gevallen is er een afspraak benodigd)
    De ambassade van Azenbeidzjan, Bangladesh, Burkina Faso, Cambodja, Congo Brazzaville, Congo Kinshasa (DRC), Egypte, Ghana, Guinee-Bissau, India, Irak, Iran, Jordanië, Kameroen, Kazachstan, Liberia, Myanmar, Nepal, Mali, Niger, Nigeria, Rwanda, Sierra Leone, Syrië, Togo, Wit-Rusland en Zambia.
    Voor visumaanvragen voor de volgende landen gelden er speciale regels: China, Indonesië, Pakistan, Rusland, Saoudi-Arabië, Zuid-Soedan en Vietnam. Tevens hanteert Taiwan en Zuid Korea een tijdelijke visumplicht, zowel zakelijk- als werkvisa zijn aan te vragen.=
  • ...

    Lees meer
Zuid Korea - Quarantaine verplichting.. van 06 januari t/m 25 januari 05 januari, 2021

Vanwege de mutatie van het coronavirus zal er een quarantaineverplichting van 7 dagen worden ingesteld.
Van 06 januari t/m 25 januari worden er geen uitzonderingen gemaakt. Tussen deze periode zal de ambassade geen certificaten meer afgeven waarmee quarataine voorlopig mee kan worden voorkomen.

Lees meer
Ambassade Nigeria gesloten 16 december, 2020

Helaas is de ambassade van Nigeria gesloten tot en met 18 januari 2021

Indien er een spoedvisum benodigd is, dan hebben wij nog wel mogelijkheden.. neem contact op met ons voor meer info!

Lees meer
COE Thailand (Certificate of Entry) 09 december, 2020

Naast het visum is er nu ook een Certificate of Entry (COE) benodigd om Thailand binnen te mogen reizen.

Voor meer informatie, neem contact op met de Visumdienst!

Lees meer
Consulaat van Rusland gaat weer open 19 november, 2020

Vorige week kregen we de melding dat het Russische consulaat plots de deuren sloot en alle al gemaakte afspraken gecanceld waren.

Afspraken zijn nu weer mogelijk in te plannen bij het Russiche consulaat vanaf 2 december.
 

Lees meer
Brussel code oranje 05 november, 2020

Door de toename van het aantal besmettingen met het coronavirus in het Hoofstedelijk Brussels Gewest, zijn wij genoodzaakt visum -en legalisatieaanvragen in Brussel enkel in overleg in te plannen. Dit mede door code oranje en het daaropvolgend dringend quarantaine advies na bezoek.  

Lees meer
Covid-19 - Vlieg en reisrestricties in de wereld 28 oktober, 2020

COVID-19 Vlieg en reisbeperkingen

Wij krijgen veel vragen over vlieg en inreis restricties voor verschillende landen.

Voor deze informatie gebruiken wij de volgende bronnen, waar de reisbeperkingen per land zo goed mogelijk worden bijgehouden:

IATA (International Air Transport Association)DeloitteOpen Up For Business.

Let er op dat er momenteel bij vrijwel elke visumaanvraag of bij aankomst een Engelstalig certificaat moet worden overlegd met een negatief PCR-testresultaat. Daarnaast hanteren veel landen een quarantaineplicht bij aankomst. Elk land hanteert haar eigen regels die elk moment kunnen worden bijgesteld. Zie bovenstaande websites om uit te zoeken welke regels er momenteel gelden. Tip om goed op te letten wanneer de laatste updates zijn gedaan en vergelijk de verschillende bronnen!

De meeste landen leggen reisbeperkingen op aan mensen die uit Corona risicolanden komen waaronden ook Nederland valt. De Nederlandse regering adviseert om niet naar het buitenland te reizen, tenzij Rijksoverheid daarvoor een geel reisadvies is uitgebracht. Klik hier voor meer informatie.

Lees meer
Visa en reizen naar China 17 september, 2020

COVID-19 update China

Alle nog geldige Chinese visa afgegeven vóór 26 maart 2020 zijn ongeldig verklaard. Gelukkig geeft het Chinese consulaat weer beperkt visa af.

Let op: dit geldt alleen voor zakenvisa, Crewvisa en Q2 visa. Bij de visumaanvraag moet verplicht een PU letter worden toegevoegd (officiele uitnodiging vanuit een Chinese overheidsinstantie).

Ook mensen met een (verlopen / nog geldig) Chinese resident permit kunnen weer geholpen worden een inreis visum te krijgen.

 

Houd er rekening mee dat de procedure erg lastig is en de kosten wat hoger liggen dan normaal. Neem voor meer informatie op met de Visumdienst, we helpen u graag verder!
T. +31 (0) 76 561 21 39 of info@visumdienst.com

Lees meer
Congo Kinshasa (DRC) weer geopend! 10 september, 2020

De Ambassade van Congo Kinshasa (Democratische Republiek Congo) schrijft weer visa uit! De Visumdienst kan dit voor u verzorgen. Houd wel rekening met een doorlooptijd van minimaal drie weken. 

Neem contact op voor meer informatie!
T. 076 5612139 of info@visumdienst.com

Lees meer
Nigeria weer geopend! 09 september, 2020

 

En goed nieuws voor reizigers die hun vingerafdrukken al af hebben gegeven, zij hoeven niet nog eens op afspraak te verschijnen.

Voor meer informatie, neem contact met ons op! 
T. +31 (0) 76 561 21 39 of info@visumdienst.com

Lees meer
Ghana weer geopend! 01 september, 2020

Visa voor Ghana zijn sinds deze week weer aan te vragen. Houd wel rekening met een eventueel langere doorlooptijd. 

Verder moet er 72 uur voor vertrek een COVID-19 test worden afgenomen. Het Engelstalige Certificaat waarin een negatief PCR-testresulaat naar voren komt, moet overlegd kunnen worden bij aankomst in Ghana. Waar zo'n test kan worden afgenomen, leest u hier

Lees meer
Taiwan hanteert tijdelijke visumplicht [COVID-19] 28 juli, 2020

Om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, worden er momenteel geen visa bij aankomst afgegeven door Taiwan. De Visumdienst kan u helpen aan uw zakelijke visum, dat van te voren moet worden aangevraagd. Hierbij is een Engelstalig, negatief COVID testresultaat vereist. Neem contact op met de Visumdienst voor meer informatie!

Lees meer
Visa Rusland mogelijk voor vrachtwagenchauffeurs! 28 april, 2020

Voor internationale vrachtwagenchauffeurs is het nog mogelijk om visa voor Rusland en Wit-Rusland aan te vragen. Neem telefonisch contact met ons op voor de procedure.

Lees meer
Corona virus 30 maart, 2020

Voor steeds meer landen geldt een inreisverbod om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. De Nederlandse regering adviseert om niet meer naar het buitenland te reizen. Buitenlanders van buiten Schengen wordt de toegang tot Schengen ontzegd.

Wij krijgen vragen over reeds verstrekte visa. Helaas, de ambassades en consulaten vergoeden geen kosten van visa die niet gebruikt worden door geannuleerde reizen. Daarnaast werken zij ook niet mee aan het verlengen of vernieuwen van verlopen visa die niet konden worden gebruikt. Voor de Visumdienst is het niet mogelijk een verzekering af te sluiten voor deze gevallen, wij kunnen daardoor helaas niets vergoeden.

Uiteraard kunnen wij wel een brief aanleveren voor de annuleringsverzekering.

Lees meer
China, op afspraak 12 maart, 2020

Sinds 17 december 2019 moet een visumaanvraag persoonlijk gedaan worden, zowel in Brussel als in Den Haag, omdat iedere aanvrager dan zijn vingerafdrukken moet afgeven. De verplichting is in principe eenmalig. Gedeponeerde vingerafdrukken blijven 5 jaar geldig, zodat wij volgende aanvragen weer wel kunnen behandelen. De verschijningsplicht geldt niet voor reizigers onder 14 en boven 70 jaar.

We proberen het al onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken, maar houd rekening met een lastige procedure, vertragingen en wat hogere kosten. 

Consulair visum (visum in paspoort)
Het komt er in ieder geval op neer dat u het aanvraagformulier moet invullen, online een afspraak moet maken en op het moment van afspraak persoonlijk naar het Visa Centre in Den Haag of Brussel gaat om de documenten in te leveren. Wij kunnen nog wel een pre-check doen om u ervan te verzekeren dat u de juiste documenten heeft, en denk daar niet te licht over! We kunnen ook zorgen voor persoonlijke begeleiding op het Chinese Visacenter in Den Haag. Voor het Visacenter in Brussel bieden we (nog) geen begeleiding aan, maar daar zijn ze over het algemeen een stuk soepeler. Als de visa klaar zijn kunnen wij de paspoorten ...

Lees meer