Covid-19 PCR én / of (online) health form aanmelding vóór vertrek! 23 oktober, 2020

Steeds meer landen en luchtvaartmaatschappijen vereisen naast een negatief PCR (Covid-19) resultaat ook een (online) aanmeldig van een Health formulier.

Vaak dient de reiziger een negatief resultaat van de PCR test binnen 72 voor vertrek te overleggen/overhandigen met de luchtvaartmaatschappij en het land van herkomst.

In sommige gevallen moet het PCR resultaat zelfs geupload worden via het online formulier.

 

de online melding kan voor de volgende landen via:

Voor Nigeria kan dat hier: https://www.ghs-hdf.org/hdf/ Let op dat de PCR test hier gepload dient te worden.

Voor Ghana kan dat hier: https://nitp.ncdc.gov.ng/onboarding/guidelines

voor Togo kan dat hier: https://voyage.gouv.tg/

Voor Sierra Leon kan dat hier: https://travel.gov.sl/

Voor Benin kan dat hier: https://centresurveillancesanitaire.com/

voor Kenia kan dat hier: https://ears.health.go.ke/airline_registration/

Tip om altijd te informeren bij de luchtvaartmaatschappij over de regels die zij en het land van aankomst hanteren!

Lees meer
Ambassades en consulaten geopend? 23 oktober, 2020

Hieronder een overzicht van ambassades die geopend, gesloten of op afspraak geopend zijn.


LET OP: Brussel code oranje wegens COVID-19
Door de toename van het aantal besmettingen met het coronavirus in het Hoofstedelijk Brussels Gewest, zijn wij genoodzaakt visum -en legalisatieaanvragen in Brussel uit te stellen tot nader bericht. Dit mede door code oranje en het daaropvolgend dringend quarantaine advies na bezoek. Zodra deze maatregelen opgeheven zullen worden, vermelden we dat op deze pagina.
 

 

 • Ambassades geopend (aanvragen van visum en legalisatie mogelijk)
  De ambassade van Burkina Faso, Cambodja, Congo Brazzaville, Congo Kinshasa (DRC), Egypte, Ghana, Guinee-Bissau, Irak, Jordanië, Kameroen, Kazachstan, Myanmar, Mali, Niger, Nigeria, Rwanda, Sierra Leone, Syrië, Togo, Wit-Rusland en Zambia.
  Voor visumaanvragen voor de volgende landen gelden er speciale regels: China, Indonesië, Pakistan, Rusland, Zuid-Soedan en Vietnam. Tevens hanteert Taiwan en Zuid Korea een tijdelijke visumplicht, zowel zakelijk- als werkvisa zijn aan te vragen.
 • Ambassade geopend (enkel voor legalisaties)
  De ambassade van India, Iran, Jordanië, Pakistan, Saoedi-Arabië, Thailand.
 • Ambassade geopend (op afspraak)
  ...

  Lees meer
Visa en reizen naar China 17 september, 2020

COVID-19 update China

Alle nog geldige Chinese visa afgegeven vóór 26 maart 2020 zijn ongeldig verklaard. Gelukkig geeft het Chinese consulaat weer beperkt visa af.

Let op: dit geldt alleen voor zakenvisa, Crewvisa en Q2 visa. Bij de visumaanvraag moet verplicht een PU letter worden toegevoegd (officiele uitnodiging vanuit een Chinese overheidsinstantie).

Ook mensen met een (verlopen / nog geldig) Chinese resident permit kunnen weer geholpen worden een inreis visum te krijgen.

 

Houd er rekening mee dat de procedure erg lastig is en de kosten wat hoger liggen dan normaal. Neem voor meer informatie op met de Visumdienst, we helpen u graag verder!
T. +31 (0) 76 561 21 39 of info@visumdienst.com

Lees meer
Covid-19 - Vlieg en reisrestricties in de wereld 17 september, 2020

COVID-19 Vlieg en reisbeperkingen

Wij krijgen veel vragen over vlieg en inreis restricties voor verschillende landen.

Voor deze informatie gebruiken wij de volgende bronnen, waar de reisbeperkingen per land zo goed mogelijk worden bijgehouden:

IATA (International Air Transport Association)DeloitteOpen Up For Business.

Let er op dat er momenteel bij vrijwel elke visumaanvraag of bij aankomst een Engelstalig certificaat moet worden overlegd met een negatief PCR-testresultaat. Daarnaast hanteren veel landen een quarantaineplicht bij aankomst. Elk land hanteert haar eigen regels die elk moment kunnen worden bijgesteld. Zie bovenstaande websites om uit te zoeken welke regels er momenteel gelden. Tip om goed op te letten wanneer de laatste updates zijn gedaan en vergelijk de verschillende bronnen!

De meeste landen leggen reisbeperkingen op aan mensen die uit Corona risicolanden komen waaronden ook Nederland valt. De Nederlandse regering adviseert om niet naar het buitenland te reizen, tenzij Rijksoverheid daarvoor een geel reisadvies is uitgebracht. Klik hier voor meer informatie.

Lees meer
Congo Kinshasa (DRC) weer geopend! 10 september, 2020

De Ambassade van Congo Kinshasa (Democratische Republiek Congo) schrijft weer visa uit! De Visumdienst kan dit voor u verzorgen. Houd wel rekening met een doorlooptijd van minimaal drie weken. 

Neem contact op voor meer informatie!
T. 076 5612139 of info@visumdienst.com

Lees meer
Nigeria weer geopend! 09 september, 2020

 

En goed nieuws voor reizigers die hun vingerafdrukken al af hebben gegeven, zij hoeven niet nog eens op afspraak te verschijnen.

Voor meer informatie, neem contact met ons op! 
T. +31 (0) 76 561 21 39 of info@visumdienst.com

Lees meer
Brussel code oranje 07 september, 2020

Door de toename van het aantal besmettingen met het coronavirus in het Hoofstedelijk Brussels Gewest, zijn wij genoodzaakt visum -en legalisatieaanvragen in Brussel enkel in overleg in te plannen. Dit mede door code oranje en het daaropvolgend dringend quarantaine advies na bezoek.  

Lees meer
Ghana weer geopend! 01 september, 2020

Visa voor Ghana zijn sinds deze week weer aan te vragen. Houd wel rekening met een eventueel langere doorlooptijd. 

Verder moet er 72 uur voor vertrek een COVID-19 test worden afgenomen. Het Engelstalige Certificaat waarin een negatief PCR-testresulaat naar voren komt, moet overlegd kunnen worden bij aankomst in Ghana. Waar zo'n test kan worden afgenomen, leest u hier

Lees meer
Taiwan hanteert tijdelijke visumplicht [COVID-19] 28 juli, 2020

Om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, worden er momenteel geen visa bij aankomst afgegeven door Taiwan. De Visumdienst kan u helpen aan uw zakelijke visum, dat van te voren moet worden aangevraagd. Hierbij is een Engelstalig, negatief COVID testresultaat vereist. Neem contact op met de Visumdienst voor meer informatie!

Lees meer
Visa Rusland mogelijk voor vrachtwagenchauffeurs! 28 april, 2020

Voor internationale vrachtwagenchauffeurs is het nog mogelijk om visa voor Rusland en Wit-Rusland aan te vragen. Neem telefonisch contact met ons op voor de procedure.

Lees meer
Corona virus 30 maart, 2020

Voor steeds meer landen geldt een inreisverbod om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. De Nederlandse regering adviseert om niet meer naar het buitenland te reizen. Buitenlanders van buiten Schengen wordt de toegang tot Schengen ontzegd.

Wij krijgen vragen over reeds verstrekte visa. Helaas, de ambassades en consulaten vergoeden geen kosten van visa die niet gebruikt worden door geannuleerde reizen. Daarnaast werken zij ook niet mee aan het verlengen of vernieuwen van verlopen visa die niet konden worden gebruikt. Voor de Visumdienst is het niet mogelijk een verzekering af te sluiten voor deze gevallen, wij kunnen daardoor helaas niets vergoeden.

Uiteraard kunnen wij wel een brief aanleveren voor de annuleringsverzekering.

Lees meer
China, op afspraak 12 maart, 2020

Sinds 17 december 2019 moet een visumaanvraag persoonlijk gedaan worden, zowel in Brussel als in Den Haag, omdat iedere aanvrager dan zijn vingerafdrukken moet afgeven. De verplichting is in principe eenmalig. Gedeponeerde vingerafdrukken blijven 5 jaar geldig, zodat wij volgende aanvragen weer wel kunnen behandelen. De verschijningsplicht geldt niet voor reizigers onder 14 en boven 70 jaar.

We proberen het al onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken, maar houd rekening met een lastige procedure, vertragingen en wat hogere kosten. 

Consulair visum (visum in paspoort)
Het komt er in ieder geval op neer dat u het aanvraagformulier moet invullen, online een afspraak moet maken en op het moment van afspraak persoonlijk naar het Visa Centre in Den Haag of Brussel gaat om de documenten in te leveren. Wij kunnen nog wel een pre-check doen om u ervan te verzekeren dat u de juiste documenten heeft, en denk daar niet te licht over! We kunnen ook zorgen voor persoonlijke begeleiding op het Chinese Visacenter in Den Haag. Voor het Visacenter in Brussel bieden we (nog) geen begeleiding aan, maar daar zijn ze over het algemeen een stuk soepeler. Als de visa klaar zijn kunnen wij de paspoorten ...

Lees meer
Turkije 03 maart, 2020

Sinds 2 maart 2020 kunnen Nederlanders en Belgen zonder visum naar Turkije reizen.

Visa voor Turkije zijn per 2 maart 2020 afgeschaft voor mensen met de volgende nationaliteiten: Nederland, België, Spanje, Polen en Verenigd Koninkrijk. Turkije hoopt op deze manier meer toeristen aan te trekken.

Er kan nog altijd een e-visum van te voren worden aangevraagd, dat kunnen wij voor u verzorgen. De totale kosten bedragen € 65,25 per persoon (inclusief BTW). Vul dan dit formulier in en mail dat naar ons toe. In een dag zijn de visa klaar.

Het e- visum is geldig voor 180 dagen vanaf de afgiftedatum. Binnen die periode van 180 dagen mag u alles bij elkaar 90 dagen in Turkije verblijven, en dat mag in meerdere reizen gebeuren.

Let op, vrachtwagenchauffeurs die over land reizen, moeten een visum persoonlijk aanvragen bij het Turks consulaat. Ook met een noodpaspoort is een visum in het paspoort vereist.

Lees meer
Congo Kinsasa 28 februari, 2020

Visa voor Congo RD (Kinshasa) zijn uitermate lastig te krijgen: de ambassade geeft pas een visum af als zij daarvoor toestemming van de immigratiedienst heeft gekregen. Dat kan erg lang duren, 2 maanden is geen uitzondering. Wij moeten betalen bij inleveren, ook als de aanvraag uiteindelijk geen visum oplevert. Die kosten berekenen we door. En omdat we verschrikkelijk veel tijd kwijt zijn, rekenen we dubbele bemiddelingskosten, ongeacht of er al dan niet een visum wordt afgegeven.

 Let op, de vereisten van pasfoto's zijn verscherpt!

Alleen pasfoto's met een spierwitte achtergrond worden geaccepteerd. Heeft u die niet in bezit? Dan kunnen wij uw pasfoto scannen, bewerken en printen op fotopapier. Ook is het mogelijk om uw pasfoto uit de chip van uw paspoort te scannen. Ook die pasfoto kunnen we bewerken en printen. Voor deze pasfotoservice brengen we 15,- in rekening.

Lees meer
India 25 februari, 2020

Afhankelijk van de reden van de reis kunt u een e-visum of een consulair visum aanvragen. Hieronder staat aangegeven waar u voor in aanmerking komt en welke vereiste documentatie u nodig heeft per type visum.

Het e-visum voor India is in de meeste gevallen makkelijker, sneller en goedkoper. Maar helaas is het niet toereikend voor elke reis. Het is wel akkoord voor toeristische reizen met een verblijf korter dan 60 dagen en casual business, maar voor alles wat daarbuiten valt is een visum in het paspoort vereist. Dit kunnen de volgende redenen zijn: wanneer u langer dan 60 dagen in India wilt verblijven, (technische) werkzaamheden zal uitvoeren, een NGO wilt bezoeken, een multiple entry visum met geldigheid van 5 jaar wilt of bijvoorbeeld op een andere lucht- of zeehaven aankomt dan aangegeven in het aanvraagformulier. In de meeste gevallen is een e-visum ook akkoord voor cruisereizen, maar houd er in dat geval rekening mee dat de rederij in sommige gevallen een consulair visum prefereren.

E-visum (elektronisch visum)
Het e-visum is aan te vragen maximaal 120 dagen en minimaal 4 dagen voor vertrek. In geval van spoed, neem telefonisch contact met ons op. Benodigdheden ...

Lees meer
Canada 22 januari, 2020

Reizigers die per vliegtuig naar Canada reizen of in transit zijn moeten in het bezit zijn van een eTA (electronic Travel Authorisation). Voor reizigers die over land of zee binnen komen hoeft dat niet. Wij kunnen voor U de aanvraag van de electronische reistoestemming verzorgen. Dan moet U dit formulier invullen en inclusief een kopie van uw paspoort per email of post naar ons versturen. De kosten bedragen € 30 (incl. BTW) per persoon, de aanvraagduur is een dag.

Voor een verblijf langer dan 6 maanden of voor werk, studie of stage is er wel een visum nodig. Ook is er een visum nodig voor veel buitenlanders (van buiten de Europese Unie of Noord-Amerika) die in Nederland wonen. De visa worden in Wenen afgegeven, maar de aanvraag kan verlopen via een bureau in Düsseldorf. Voor mensen in het bezit van een reisdocument ("Vreemdelingenpaspoort") is het vrijwel onmogelijk om een visum te krijgen.

Het is voor ons heel moeilijk te bemiddelen bij een visumaanvraag voor Canada: we kunnen weliswaar de aanvraag beoordelen en zorgen dat de aanvraag wordt ingediend bij het visumkantoor, maar daarna worden wij niet op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen: het kantoor ...

Lees meer
Saoudi-Arabië toeristenvisum 21 januari, 2020

De Visumdienst verzorgt nu ook toeristen e-visa Saoedi-Arabië voor Nederlanders, geldig voor aankomst op alle luchthavens en zeehavens. Het e-visum mag gebruikt worden voor toeristische doeleinden, familie- of vriendenbezoek en voor de Umra. Maar let op, de heilige plekken mogen niet bezocht worden tijdens Hadj Season. De doorlooptijd is minimaal 3 werkdagen.

Download hier het aanvraagformulier.

Eenieder die een zakelijk visum voor Saoudi-Arabië moet aanvragen, moet zich persoonlijk op het consulaat melden om zijn biometrische gegevens te laten verwerken. Wij kunnen u daarbij wel helpen door de online aanmelding te doen en voor u een afspraak te maken bij het Saoudische Visumbureau.

Lees meer
Nigeria, nu op afspraak 20 januari, 2020

Iedereen die een visum voor Nigeria wil aanvragen moet zich nu persoonlijk melden bij Visa service center van Nigeria in Den Haag om biometrische gegevens achter te laten (afgeven van vingerafdrukken en een irisscan) alvorens een visumaanvraag kan worden ingediend. Dit geldt voor iedere aanvraag!

Nieuwe regels: de aan te leveren pasfoto's moeten lijken op het uiterlijk van de aanvrager, het kapsel nag niet te veel afwijken. Het originele vaccinatieboekje moet worden getoond. In de garantiebrief voor zakenreizigers moet letterlijk "Guarantee Letter" worden vermeld. De GBA voor niet Nederlanders mag niet ouder zijn dan drie maanden. In de uitnodiging en garantiebrief moet de aanhef gericht zijn naar 'Embassy of Nigeria, consular section' en het juiste adres 'Wagenaarweg 5, 2597 LL Den Haag'. Ook het aanvraagformulier moet geheel, zonder fouten, aangeleverd worden.

Wij kunnen zorgen dat uw gehele visumaanvraag gecheckt wordt, uw aanvraagformulier online gezet wordt, de betaling wordt gedaan en wij kunnen een afspraak inplannen.

Ook geven wij de mogelijkheid om u te begeleiden tijdens de visumaanvraag, waarna wij ook het paspoort met visum op kunnen halen zodra het gereed is. Daar zijn extra kosten aan verbonden (vanaf € 100,-). Zonder ...

Lees meer
Verenigde Staten van Amerika 01 januari, 2020

LET OP: Mensen die voor andere reden dan zaken of toerisme of voor langer dan 90 dagen naar de VS (en omliggende landen) willen reizen moeten de aanvraag bij het consulaat inleveren. Wij kunnen wel behulpzaam zijn bij het controleren van de juiste documenten.

Geen visum, maar ESTA-toestemming
Nederlanders (en West Europeanen, hier staan de regels) hebben geen visum nodig voor een kort bezoek aan de VS. Zij vallen onder het z.g. 'Visa Waiver Program' en dienen een ESTA aan te vragen. Het 'Visa Waiver Program' geeft recht op een visumvrije periode van 90 dagen in heel Noord-Amerika (dus Verenigde Staten, Canada, Mexico en de Caribische eilanden) gerekend vanaf de eerste datum van binnenkomstHet geldt alleen voor reizigers die per vliegtuig (van een geregistreerde luchtvaartmaatschappij) of per cruiseship de V.S. binnenkomen. Ook kunnen transitpassagiers in de meeste gevallen een ESTA aanvragen. 

Luchtvaartmaatschappijen krijgen een boete van $ 3.300 per passagier die geen ESTA-toestemming heeft aangevraagd, dus zonder ESTA wordt u geweigerd bij het inchecken.

De ESTA moet uiterlijk 72 uur voor vertrek aangevraagd te zijn. Dit kunt u aan ons overlaten, de kosten bedragen € 45,- per persoon. Vul het aanvraagformulier in en stuur hem, tezamen met een kopie ...

Lees meer
Tanzania 23 december, 2019

Sinds 1 november geeft de ambassade Tanzania geen visa meer af. Er kunnen alleen e-visa aangevraagd worden en de doorlooptijd kan tot 10 dagen oplopen. De benodigdheden zijn nog altijd hetzelfde, maar dan kan alles per e-mail aan ons verzonden worden.

Volgens de ambassade van Tanzania in Den Haag kunnen visa voor Tanzania niet meer worden gekocht bij aankomst, ze moeten van tevoren worden aangevraagd. Volgens de ambassade van Tanzania in Brussel en volgens de Tanzaniaanse immigratiedienst kan het wel.

Toeristenvisa: € 50,-, Zakenvisa: € 250,-. Hier komt onze bemiddeling nog bij.

Lees meer
Kaliningrad - Sint Petersburg 17 december, 2019

Wij kunnen nu een e-visa voor Kaliningrad en Sint Petersburg verzorgen. De maximum geldigheid voor verblijf is 8 dagen, het visum moet binnen 30 dagen na afgifte worden gebruikt.

Reken op een aanvraagduur van een week.

Hier vindt u het aanvraagformulier. Vul dat in, en stuur het met een kopie van uw paspoort en een pasfoto naar ons, per post of per mail.

Lees meer
Betrouwbaarheid van Post.nl 11 december, 2019

PostNL is betrouwbaar, absoluut. Aangetekende brieven worden altijd bezorgd. We ontvangen ze al 40 jaar en dat gaat goed. Verzenden doen we steeds minder (alleen nog op verzoek van de klant) per aangetekende post. Niet omdat de brief niet aan zou komen, maar omdat we niet weten wanneer die aankomt. Vroeger waren er postbodes, vakbekwame medewerkers, nu zijn er voornamelijk postbezorgers.

Wij raden verzending per koerier aan. De AMP Groep, onze huiskoerier is zeer betrouwbaar en amper duurder dan aangetekende post van Post.nl. Via het orderproces op deze website kunt u een koerier aanmelden. Komt u er niet aan uit, neem dan even telefonisch contact op met ons op 076 561 2139.

Zonder uitdrukkelijk verzoek van de geadresseerde sturen we paspoorten niet meer terug via Post.nl maar per AMP-koerier. Dan kunt u er zeker van zijn dat de brief met waardevolle documenten de volgende dag bezorgd wordt.

Lees meer