Nieuwe website 01 juli, 2020

Welkom op de nieuwe website van de Visumdienst!

Met de nieuwe website hanteren we ook een nieuwe werkwijze, wat zorgt voor veel meer mogelijkheden.
Uitleg over deze nieuwe werkwijze vindt u hier!

Liever met ons werken op de oude manier, zonder account? Geen probleem! Download ons opdrachtformulier en stuur het ingevuld, tezamen met uw aanvraag naar ons op.

Lees meer
10 juli gesloten 26 juni, 2020

Wegens een personeelsuitje is de Visumdienst vrijdag 10 juli 2020 gesloten. 

Lees meer
Corona Medical Certificate 19 juni, 2020

Steeds meer landen vereisen een COVID-19 Medisch Certificaat om aan te tonen dat u geen Corona heeft. Dit certificaat moet Engelstalig zijn en moet een negatief testresultaat bevatten. Het zogenoemde COVID-19 International Medical Certificate kunt u bemachtigen door een PCR (Polymerase Chain Reaction) test te ondergaan bij een - door het RIVM goedgekeurde - instantie. Let op, dit certificaat wordt niet altijd automatisch afgegeven.

PCR test mét certificaat

 • HetHuisartslab.com
  • Het huisartslab verzorgt PCR- en Serologische testen en zijn aangesloten bij huisartenpraktijken en medische centra door heel het land. Ook hebben ze hebben ook een samenwerking met Corendon, die de test gratis aanbiedt wanneer u een vlucht naar Bonaire of Curaçao via hen boekt.
  • U kunt het certificaat bestellen tegen extra betaling.
 • Coronalab en Traveldoctor
  • Het huisartslab en traveldoctor verzorgen PCR-certificaten met prioriteit, hierdoor kan u dezelfde dag de uitslag nog hebben.
 • KLM
  • De KLM verzorgt een Coronatest voor reizigers die niet onder ...

   Lees meer
Mededelingen 03 maart, 2020

 

Wie heeft wanneer een visum nodig
De regels zoals ze op deze website staan zijn in principe bestemd voor Nederlanders. Over het algemeen gelden die ook voor de andere West-Europese nationaliteiten en voor mensen die in Nederland (of België) wonen. Voor niet-Nederlanders kunnen er andere eisen gelden, we proberen die zo volledig mogelijk op de website te vermelden. Let op: ook voor Nederlandse ingezetenen met een reisdocument (‘Vluchtelingenpaspoort’ of ‘Vreemdelingendocument’) gelden vaak andere regels. Voor veel landen kunnen zij geen visum krijgen of alleen met veel moeite. Ze hebben visa nodig voor alle landen buiten het Schengengebied, dus ook voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland!

Via deze website kunt u nakijken welke nationaliteit in welke gevallen een visum nodig heeft voor welke bestemming. Staat uw zoekopdracht er niet bij? Neem dan gerust telefonisch contact op.

N.B. Deze website geeft informatie over visa voor privé-, toeristen-, transit- zaken- en zo mogelijk werkvisa. Voor emigratie gelden heel andere regels. We proberen de informatie zo volledig mogelijk op onze website te vermelden en zo goed mogelijk up to date te houden. Maar let op, hier kunnen geen rechten aan worden ontleent.

...

Lees meer