Visum aanvraag informatie Nigeria (NG)

Consulaire kosten

Inreizen / Type

Toerist

Zakelijk

TWP

Single entry

€ 88,- + € 90,-

€ 108 + € 90,-

€ 159,- + € 90,-

Multiple

n.v.t.

€ 462 + € 90,-

n.v.t.

In geval van spoed: € 150,- extra.

Bovenop de consulaire kosten komen de kosten voor
bemiddeling, extra diensten, verzending en BTW.

Consulaire doorlooptijd

Normale procedure: minimaal 2 weken
Spoed: 3 werkdagen

 


COVID-19 update Nigeria

Laatste update: 09-09-2020

Het is weer mogelijk visa aan te vragen voor Nigeria. De Visumdienst kan u volledig begeleiden met het aanvragen van dit visum, zodat het in één keer geaccepteerd wordt. Bij de visumaanvraag Nigeria is een COVID-19 test niet vereist. Voor vertrek naar Nigeria is dit wel van toepassing.

En goed nieuws voor de frequente reiziger: indien u afgelopen jaar al eens vingerafdrukken heeft afgegeven tijdens het indienen van uw visumaanvraag is een nieuwe afspraak niet meer benodigd en kunnen wij de gehele aanvraag uit handen nemen.
 

 

Algemene visuminformatie Nigeria

Visa voor Nigeria zijn lastig te verkrijgen, behoorlijk prijzig en sinds januari 2020 moeten reizigers zich persoonlijk melden. Wij bieden verschillende services aan voor het verkrijgen van een visum voor Nigeria.

Volledige begeleiding - Deze optie is ten zeerste aan te raden in gevallen van spoed.
Wij ontvangen uw visumaanvraag hardcopy, zorgen dat het compleet wordt gemaakt en plannen een afspraak in op een gewenste datum om 10.00 uur 's ochtends. Wij ontmoeten u op locatie en helpen u bij de visumaanvraag. Ook zullen wij de kosten voldoen (en eventueel spoedkosten op een andere locatie). Wanneer het visum gereed is, halen wij uw paspoort op. Begeleiding op locatie gaat vanaf € 100,- per persoon voor normale procedure, exclusief bemiddeling. In geval van spoed: € 125,-

Als wij het visumaanvraagformulier moeten invullen rekenen we daarvoor € 47,50 als dat dezelfde dag nog moet gebeuren is dat de dubbele prijs. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief btw.
Precheck en inplannen afspraak, zonder begeleiding op locatie
Wij ontvangen de visumaanvraag, zorgen dat het compleet wordt gemaakt en plannen een afspraak voor u in. U verschijnt op afspraak en haalt het paspoort zelf weer op zodra het visum gereed is. Met deze optie kunnen wij uw paspoort niet ophalen wanneer het visum gereed is.

Aanvraagduur
De aanvraag duurt ongeveer twee weken, een spoedprocedure duurt ongeveer drie werkdagen. Dit gaat pas in vanaf het moment dat de vingerafdrukken zijn afgegeven.

Spoedprocedure
In gevallen van spoed moeten de visumaanvragen ingediend worden bij OIS (Integrated Solutions). Daar moeten de servicekosten van € 90,- moeten worden voldaan. Vervolgens moet de reiziger de spoedkosten à € 150,- voldoen bij de ambassade van Nigeria op een ander adres in Den Haag. Daarom raden we aan de spoedprocedure mét begeleiding te voldoen, dan regelen wij het voor u.

Gele koorts vaccinatie
De gele koorts vaccinatie is verplicht om Nigeria in te mogen reizen, ook bij de visumaanvraag moet bewijs worden aangetoond.


Ambassade

Ambassade Nigeria in Nederland

Adresgegevens

Wagenaarweg 5,
2597 LL Den Haag

Ambassade Nigeria in België

Adresgegevens

Tervurenlaan 288,
B-1150 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Nigeria
Adresgegevens

EU Common Embassy Complex ,
21st Crescent off Constitution Avenue Abuja

OIS (Online Integrated Solutions)
Adresgegevens

Koningin Juliana Plein 10,
2595 AA Den Haag (Centraal Station)


Bestanden
Nigeria - aanvraagformuler via Brussel.pdf
Nigeria - aanvraagformulier.pdf