Visum aanvraag informatie Oeganda (UG)

Notities ambassade Nederland

E-visum, single entry: € 52,-
East Africa: € 100,-
Bovenop de consulaire kosten komen de kosten
voor bemiddeling en BTW.

 

Notities ambassade Belgie

3-5 werkdagen

Meer informatie

Voor Oeganda worden alleen nog e-visa afgegeven, de ambassade geeft geen consulaire visa meer af. Het e-visum is standaard single entry, drie maanden geldig en maximaal 90 dagen verblijf. Multiple entry visa zijn ook mogelijk als u afgelopen jaar in Oeganda bent geweest, en houdt rekening met extra vereiste documentatie en hogere kosten.

Somalische of Eritrese achtergrond
Voor mensen met Somalische of Eritrese achtergrond duurt de aanvraag erg lang. Neem telefonisch contact met ons op voor de extra documentatie.

East Africa visum
Oeganda, Rwanda en Kenia kunnen met één visum bezocht worden: het East Africa visum. U mag deze driehoek één keer inreizen (single entry) en vervolgens onbeperkt tussen deze landen reizen. Het visum is drie maanden geldig en is voordeliger en sneller dan het aanvragen van drie losse visa.

Is Oeganda het eerste land dat u van deze drie landen gaat bezoeken? Dan gaat dat via de online autoriteiten van Oeganda, u kunt daarvoor uw aanvraag digitaal aanleveren.

Gele koorts vaccinatie
Voor de visumaanvraag moet er bewijs van de gele koorts vaccinatie aangeleverd worden, ook moet het gele boekje getoond moeten kunnen worden bij aankomst in Oeganda.


Ambassade

Ambassade Oeganda in België

Adresgegevens

Avenue de Tervuren 142-144,
B-1150 Brussel


Overige instanties

Nederlandse ambassade in Oeganda
Adresgegevens

6th Floor, DFCU Towers, 26 Kyadondo Road ,
Nakasero Kampala


Bestanden
Oeganda - aanvraagformulier e-visum.pdf
Oeganda - East Africa aanvraagformulier.pdf