Canada 22 januari, 2020

Reizigers die per vliegtuig naar Canada reizen of in transit zijn moeten in het bezit zijn van een eTA (electronic Travel Authorisation). Voor reizigers die over land of zee binnen komen hoeft dat niet. Wij kunnen voor U de aanvraag van de electronische reistoestemming verzorgen. Dan moet U dit formulier invullen en inclusief een kopie van uw paspoort per email of post naar ons versturen. De kosten bedragen € 30 (incl. BTW) per persoon, de aanvraagduur is een dag.

Voor een verblijf langer dan 6 maanden of voor werk, studie of stage is er wel een visum nodig. Ook is er een visum nodig voor veel buitenlanders (van buiten de Europese Unie of Noord-Amerika) die in Nederland wonen. De visa worden in Wenen afgegeven, maar de aanvraag kan verlopen via een bureau in Düsseldorf. Voor mensen in het bezit van een reisdocument ("Vreemdelingenpaspoort") is het vrijwel onmogelijk om een visum te krijgen.

Het is voor ons heel moeilijk te bemiddelen bij een visumaanvraag voor Canada: we kunnen weliswaar de aanvraag beoordelen en zorgen dat de aanvraag wordt ingediend bij het visumkantoor, maar daarna worden wij niet op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen: het kantoor neemt altijd contact op met de aanvrager zelf, en niet met ons. Het visum wordt ook rechtstreeks naar de aanvrager gestuurd. Dat maakt het lastig voor ons om problemen te signaleren en de voortgang te bepalen. Daarom hebben we besloten om geen aanvragen voor Canada meer in behandeling te nemen.

Procedure: de aanvraag kan verlopen dan wel rechtstreeks via de ambassade in Wenen, dan wel  via het Canada Visa Application Centre in Düsseldorf.

Working Holiday visa: klik hier voor meer informatie Er zijn 880 plaatsen per jaar beschikbaar. Een visum moet persoonlijk worden aangevraagd, wij mogen niet helpen. Voor de aanvraag van een working holiday visum moet er een Verklaring omtrent het gedrag (Police Certificate) worden overlegd. Hier staat hoe dat moet.