• Visum informatie reizen
  • Visum informatie vakanties
  • Visum informatie zakelijk
  • Visum informatie prive
  • Visum reizen
  • Visum aanvragen
  • Visum info
  • Visum vakantie
  • Visum info opvragen
  • Visum belangerijke informatie
  • Visum voor vakantie
  • Vakantie visum
  • Visumdienst Breda visum
  • Visumdienst visum informatie
  • visum informatie per land
  • visum informatie per land
  • visum bestellen
Visumdienst Breda
Laatste update:
22-12-2014 10:09u
Rusland

Visum aanvraag informatie Rusland (RU)

Gaat u binnenkort op reis naar Rusland? Op vakantie in Rusland? Of gaat u voor zaken naar Rusland? U vindt hier alle informatie over het aanvragen van uw visum voor Rusland. Visumdienst verzorgt graag uw visum aanvraag, zodat uw reisdocument voor Rusland op orde zijn! Direct uw visum aanvragen Rusland

Visum nodig
ja
Aanvragen
via visumdienst Breda
Paspoort
geldig tot 6 maanden na verblijf

Consulaat

Scheveningseweg 2
2517 KT
www.ambru.nl

Benodigdheden visumaanvraag

Paspoort
geldig tot 6 maanden na verblijf
Aantal aanvraagformulieren
1 , online invullen 
Mag aanvraagformulier gedownload worden?
 
Aanvraagformulier en opdrachtformulier
svp beide invullen
Downloaden aanvraagformulier
Opmerking: tekst om in een brief te zetten om aan te dringen op spoed
Downloaden aanvraagformulier online formulier
Opmerking: Als U inlogt als "visumdienst1" kunnen wij eventueel het formulier opnieuw oproepen en corrigeren. U moet beginnen met country: "The Netherlands" NB: vergeet niet bij alle plaatsen (geboorteplaats, adressen) ook "The Netherlands" in te vullen.
Downloaden aanvraagformulier voorbeeld zakelijke uitnodiging
Downloaden aanvraagformulier extra formulier voor ex-USSR burgers

Opdrachtformulieren
Prive Breda
Zakelijk Breda
 
Aantal pasfoto's
Zakelijke reis
uitnodiging van Russische bedrijf met KPP- en INN-nummer, of toestemming via OVIR ( Binnenl Zaken Rusland).
Wij kunnen uw uitnodiging ook verzorgen, u dient dan tevens een werkgeversverklaring bij te voegen
Toeristische reis
hotelvoucher/visasupport (van dat hotel). Ook door ons kunt u dit laten verzorgen (€50)
bij bezoek aan privé-persooon: ORIGINELE toesteming van OVIR
NB toeristenvisa moeten uiterlijk een week voor vertrek zijn ingediend
Overige voorwaarden
kopie verblijfsvergunning voor buitenlanders van buiten het Schengen-gebied
Ruslandverklaring (standaard brief, op te vragen bij de ziektekostenverzekeraar) die de periode van het aangevraagde visum omspant
mensen uit niet-Schengen landen: kopie van de verblijfsvergunning
Opmerkingen

De Visumdienst kan -tegen vergoeding- zorgen voor een zakelijke en toeristische uitnodiging
Let op afdrukopties; U moet bij de optie "Schalen" GEEN invullen. Kijk bij extra informatie voor een voorbeeld. Vergeet niet te ondertekenen. De pasfoto moet worden geplakt, niet geniet.
Visumkosten
€ 65 (alle visa), spoed € 105, verhoogde bemiddelingsprijs.
hier bovenop komen de kosten voor bemiddeling, verzenden en BTW
Aanvraagduur
8 dagen 
Visum te gebruiken binnen
volgens aanvraag
Maximum geldigheid voor verblijf
volgens aanvraag
Aantal inreizen
een/meerdere (alleen voor zakenvisa)
Visumvereisten volgens ambassade
Extra informatie visumaanvraag Toon alle informatie

Benodigheden Visum Rusland:

Paspoort (geldig tot 6 maanden na afloop van het aan te vragen visum)

Een volledig ingevuld aanvraagformulier. Dat moet worden ingevuld via deze website. NB: als U als inlognaam "visumdienst1" kiest kunnen wij het formulier opnieuw oproepen als U fouten gemaakt heeft. Dat gaat sneller dan een heel formulier opnieuw invullen. Als het formulier is ingevuld moet U op "Submit"drukken, en vervolgens het formulier afdrukken (let op de afdrukopties!) en ondertekenen. Het oude formulier kan niet meer gebruikt worden. Het blijkt dat bijna niemand het formulier foutloos kan invullen en afdrukken. Als wij dat opnieuw moeten doen rekenen we daar € 15 voor.

Aanwijzingen m.b.t. het invullen van het aanvraagformulier:

- U moet beginnen met het land: bij "Choose your country"moet U invullen "Netherlands" , ook als U een andere nationaliteit heeft. Dit is n.l. het land waar het visum wordt aangevraagd. Als U dat niet doet wordt het aanvraagformulier verkeerd geregistreerd en kan het niet worden aangepast. Dan moet U opnieuw beginnen.

- bij het invullen van geboorteplaats, zakenadres en woonadres moet ook het land worden vermeld;

- wanneer iemand geen werkgever heeft (huisvrouw, gepensioneerde) dan moet op het zakenadres het woonadres inclusief telefoonnummer worden vermeld. Voor scholieren/studenten moet bij het zakenadres de onderwijsinstelling worden ingevuld.

- Bij "Destination Name moet U invullen "VHS Visa Centre"en niet "Embassy"

- De pasfoto moet precies in het kader van het aanvraagformulier passen. Die moet worden geplakt, niet geniet. 

Let op bij het afdrukken: U moet de optie A4 gebruiken en bij afdrukken op "pagina's niet schalen of "ware Grootte gebruiken. Als U dat niet doen wordt het formulier fout afgedrukt en moeten wij het opnieuw doen.

Er moet een verzekeringsbewijs met werelddekking ("Ruslandverklaring", op te vragen bij de zorgverzekeraar, kopie hiervan is toegestaan) worden bijgevoegd. De data op deze verklaring moeten het hele tijdvak van het aangevraagde visum (of de data die er in een uitnodiging staan) omvatten. Voor zakenreizigers volstaat een brief van de werkgever waarin staat dat het bedrijf garandeert dat de betreffende persoon tijdens zijn reis/reizen (van datum X tot datum Y)  verzekerd is voor ziektekosten.

- Indien aanwezig: toeristische visa support letter van hotel. Als die er niet is kunnen wij daarvoor zorgen. 

Uitnodigingsprocedure 

Uitnodigingen Rusland – Single / Double  / Multiple
1: LOI  (klein bruin papier)
2: telex (in computer van consulaat)
3: originele geschreven brief bedrijf Rusland
4: uitnodiging via V&V Visumdienst (duur aanvraag 1 dag)
 
Visumaanvraag met LOI en telex kunnen niet meer binnen 24 uur geregeld worden.
 
 
SINGLE - DOUBLE business uitnodiging
 
Kosten uitnodiging single entry  € 150,  of double entry € 175.00
 
MULTIPLE business uitnodiging
 

De visumaanvraag met een originele geschreven brief-uitnodiging uit Rusland en ook onze business uitnodigingen voor multiple-entry visa duren minimaal 10 werkdagen!

Een multiple entry visum wordt pas afgegeven als de aanvrager in het afgelopen jaar ook een visum heeft gehad. Als dat in een vorig paspoort staat moet er ene kopie van dat visum worden meegestuurd.

 
Kosten uitnodiging multiple EUR 275.00 pp.
 

Toeristenvisum

een toeristenvisum kan worden uitgegeven op basis van een voucher die door het geboekte hotel is uitgegeven. Daar staat dan duidelijk op dat het een voucher is ter verkrijging van een visum. Op het aanvraagformulier moet dan bij "Name of host organisation" de naam van het betreffende hotel vermeld worden. 

Mocht U niet naar een hotel gaan dan kunnen wij voor de toestemming voor het visum zorgen ("L.O.I." = letter of invitation). Dat kost € 50 per persoon. Dan moet U  op het aanvraagformulier bij "Name of host organisation" (vraag 13) invullen "OOO Rodeks" , adres Moscow. 

HIV verklaring

een HIV verklaring is alleen nog nodig voor mensen die een werkvisum aanvragen

Privé-Visum

Voor bezoek aan privé personen moet de te bezoeken persoon toestemming aanvragen bij  de OVIR op het plaatselijke gemeentehuis. Het originele document  met de toestemming moet worden toegestuurd, dat moet bij de aanvraag worden ingeleverd. 
Er is ook een andere oplossing voor visa voor privébezoek: de uitnodiging kan geschieden d.m.v. een eigen geschreven brief door de persoon in Rusland. In de brief moet staan:
Wie uitnodigende persoon is:
    -Naam, geboorteplaats en datum, paspoortnummer, nationaliteit
    -Werknaam, adres, telefoonnummer en functie in Rusland
    -Woonadres in Rusland!!
 
Wie er op bezoek komt:
    -Naam, geboorteplaats en datum, paspoortnummer, nationaliteit
    -Werknaam / studie, adres, telefoonnummer en functie in Nederland
 
Wat is band met uitnodigende partij?
Welke periode wordt gast uitgenodigd? (data van-tot)
Wat voor visum wordt aangevraagd( single, double, multiple entry)?
Brief ondertekenen
Deze brief moet een stempel krijgen van de notaris in Rusland.
Het origineel van deze brief moet naar Nederland gestuurd worden.
 
Overige documenten:
    -Brief (zie hierboven)
    -Kopie paspoort en geldig visum van uitnodigende persoon
    -Bewijs verwantschap:
    -Trouwdocument (als man vrouw uitnodigt)
    -Geboorte akte (als ouders kinderen uitnodigen)
 
Voormalige USSR burgers - Afstandsverklaring
Voormalige Sovjet burgers met dubbele nationaliteit moeten met hun Russisch paspoort naar Rusland reizen. Voormalige Sovjetburgers die afstand hebben gedaan van hun Russische nationaliteit moeten een kopie van de officiële afstandsverklaring meesturen. Als ze deze niet hebben moeten ze zich persoonlijk op het consulaat melden en kunnen wij niets voor hen doen.
Mensen van Aziatische / Midden-Oosterse afkomst, zelfs met een Nederlands paspoort, moeten zich ook persoonlijk melden op het consulaat. Hun aanvraag kan vertraging oplopen of zelfs geweigerd worden.
 
Algemeen

Voor wat betreft het invullen van de formulieren: het is belangrijk om de formulieren juist en volledig in te vullen. Ook bij toeristische aanvragen moeten het beroep en de werkgever volledig worden ingevuld. Als er geen werkgever is (werkloos, huisvrouw, gepensioneerd) moet het huisadres van de aanvrager vermeld worden. Niet (volledig) ingevulde formulieren leveren vertraging op.   

Indien wij toch opnieuw het formulier (moeten) invullen rekenen we daarvoor € 15.

Overige gegevens Rusland

Voertaal ambassade/consulaat
engels, nederlands
Verplichte vaccinaties
geen
Aanbevolen vaccinaties
 

Nederlandse Ambassade in Rusland

Kalashny Pereulok 6
103009 Moscow

T: 00-7 095 7972900
F: 00-7 095 7972904
Url: http://www.netherlands.ru
Email: mos@minbuza.nl

Nederlands Consulaat in Rusland

Moika 11
191186 Sint Petersburg

T: 00-7 812 3150197
F: 00-7 812 3148188
  Email: pet@minbuza.nl
Bestel een ophaalkoerier » Visum informatie
Verenigd Koninkrijk (Engeland, Noord-Ierland, Schotland, Wales) »
Visum informatie
Verenigde Staten van Amerika »

Visumdienst Breda
Postbus 4786
4803 ET BREDA
tel 076 - 56 12 139
fax 076 - 56 00 331

meer contactinformatie...



Het weer in Moscow, Russia
Visum Australië | Visum China | Visum Rusland