• Visum informatie reizen
 • Visum informatie vakanties
 • Visum informatie zakelijk
 • Visum informatie prive
 • Visum reizen
 • Visum aanvragen
 • Visum info
 • Visum vakantie
 • Visum info opvragen
 • Visum belangerijke informatie
 • Visum voor vakantie
 • Vakantie visum
 • Visumdienst Breda visum
 • Visumdienst visum informatie
 • visum informatie per land
 • visum informatie per land
 • visum bestellen
Visumdienst Breda
Laatste update:
27-09-2016 16:29u
Let op: t/m 19 september restricties, zie laatste nieuws
China

Visum aanvraag informatie China (CN)

Gaat u binnenkort op reis naar China? Op vakantie in China? Of gaat u voor zaken naar China? U vindt hier alle informatie over het aanvragen van uw visum voor China. Visumdienst verzorgt graag uw visum aanvraag, zodat uw reisdocument voor China op orde zijn! Direct uw visum aanvragen China

Visum nodig
ja
Aanvragen
Breda
Paspoort
geldig tot 6 maanden na verblijf + kopie paspoort

Ambassade

Willem Lodewijklaan 10
2517 JT 's-Gravenhage
Bld. du Souverain 400
B-1150 Brussel

Consulaat

Rijswijkseweg 60
2516 EH 's-Gravenhage
www.visaforchina.org/HAG_EN/
Rue Neerveld 109
B-1200 Brussel
www.visaforchina.org/BRU_EN/

Benodigdheden visumaanvraag

Paspoort
geldig tot 6 maanden na verblijf + kopie paspoort
Aantal aanvraagformulieren
1 (4 pagina's) 
Mag aanvraagformulier gedownload worden?
 
Aanvraagformulier en opdrachtformulier
svp beide invullen
Downloaden aanvraagformulier
Opmerking: garantiebrief in Word format
Downloaden aanvraagformulier Notification voorbeeld
Downloaden aanvraagformulier aanvulling
Opmerking: alleen in te vullen voor werk, studie of buitenlanders
Downloaden aanvraagformulier toeristenvisum
Downloaden aanvraagformulier medische keuring
Opmerking: document in te vullen door arts: alleen voor verblijfsvisa (werk, studie) van meer dan 6 maanden
Downloaden aanvraagformulier legalisatie
Opmerking: Document wat moet worden ingevuld en meegestuurd voor de legalisatie van documenten (met kopie van het paspoort van de aanvrager)
Downloaden aanvraagformulier Werkgeversverklaring voorbeeld
Downloaden aanvraagformulier zakenvisum
Downloaden aanvraagformulier
Opmerking: garantiebrief in *.txt format
Downloaden aanvraagformulier werkvisum voorbeeld

Opdrachtformulieren
Prive Breda
Zakelijk Breda
 
Aanwijzingen voor de aanvraag Toon alle informatie

In het verleden konden zakenlui een toeristenvisum aanvragen. Dat is nu moeilijker. Mensen die voor een korte periode (minder dan een week) naar China gaan worden geacht als zakenman te reizen. Als iemand voor de derde keer als toerist naar China gaat krijgen ze ook al twijfels op het consulaat of de persoon in kwestie niet voor zaken gaat. Als uit boekingen (van hotel, vluchten) blijkt dat die door een bedrijf geboekt zijn gaan de Chinezen er van uit dat het om een zakenreis gaat. Bij een zakenreis moet er een uitnodiging van een Chinees bedrijf of organisatie zijn bijgevoegd.

N.B. vul het aanvraagformulier volledig in. Alle vragen dienen te worden beantwoord. Als de vraag niet van toepassing is moet U invullen "n.a." (= non applicable, niet van toepassing) of "None".

Standaardvisa voor China zijn toeristenvisa voor 30 dagen met één inreis. Binnen 90 dagen na afgifte van het visum moet de persoon China binnenreizen. Daarvoor moeten naast paspoort, aanvraagformulier en pasfoto ook een boekingsverklaring van de vluchten, een hotelboeking (met adres van het hotel!) worden aangeleverd. Voor een visum van langer dan 30 dagen moet aan de hand van de boekingsverklaring worden aangetoond dat het visum inderdaad langer geldig moet zijn. Voor bezoek aan privépersonen moet een uitnodiging van die persoon met een kopie van zijn paspoort (inclusief de naastlihggende pagina, een kopie van zijn verblijfsvergnning (ook inclusief de naastgelegen pagina) worden overlegd. In die uitnodiging moeten alle personalia van de uitnodigende persoon, en van de uitgenodigde (inclusief paspoortnummer) staan, en er moet in staan dat de uitnodigende parttij alle kosten van reis en verblijf garandeert, en dat de persoon in kwestie bij hem gaat verblijven.

Indien de aanvrager aangeeft huisvrouw of werkloos te zijn moet er ook een kopie van een recent bankafschrift met een minimumsaldo van € 500 worden meegestuurd.

Een toeristenvisum met twee inreizen wordt alleen afgegeven als de boekingsverklaringen van twee inreizen kunnen tonen. Toeristenvisa voor 6 maanden worden niet meer afgegeven, een verblijf van 60 dagen is het maximale. Een visum kan in China eenmalig met 30 dagen worden verlengd.

Een zakenvisum voor een of twee inreizen wordt afgegeven op basis van een uitnodiging van een Chinees bedrijf. (voor een 2-entry visum moet dat ook in deze brief vermeld staan). Daarnaast moeten er ook een vluchtboeking en een hotelboeking (met het adres van het hotel!) worden aangeleverd. Een zakenvisum met meerdere inreizen wordt alleen afgegeven als er een originele notification c.q. invitation letter van een Duly Authorized Unit is bijgevoegd die vooraf is afgegeven in China door het lokale gemeentebestuur. Kijk hier voor een voorbeeld. Aan de hand van deze notification wordt er een visum afgeven voor drie, zes of twaalf maanden met één of meerdere inreizen. Het blijkt nogal moeilijk te zijn om deze notification te verkrijgen, en ook het feit dat het origineel uit China moet worden opgestuurd maakt de visumaanvraag er niet makkelijker op. Verder is er de beperking dat een notification maximaal een maand oud mag zijn als we de aanvraag indienen. (NB: in Brussel zijn ze makkelijker: een gescande notification is voldoende en ook mag de notification langer dan een maand oud zijn).

Ook voor stagevisa moet er een notification worden aangeleverd, of de toestemming voor een werkvisum. Een werkvisum wordt afgegeven als er toestemming is die er zo uitziet. Daarvoor moeten wel de originele documenten worden aangeleverd (die dus per koerier uit China moeten komen.

Een zakenvisum voor een of twee reizen wordt ook afgegeven op basis van een uitnodiging van een Chinees bedrijf. Die moet op briefpapier van dat bedrijf staan (de brief mag wel gemaild worden) en ondertekend zijn. De naam van de ondertekenaar moet gemeld worden. Er moet een stempel van het bedrijf bij staan.

In die uitnodiging moeten verder de volgende gegevens vermeld worden:
- De personalia van de uitgenodigde persoon (geslacht: m/v, voornamen, naam, geboorteplaats, geboortedatum) en zijn paspoortnummer;
- Informatie van de geplande reis (doel van de reis, data, aankomst- en vertrekplaats, te bezoeken plaatsen, relatie tussen uitnodiger en genodigde).

Voorts moet er een garantieverklaring van het eigen bedrijf worden afgegeven waarin vermeld dat alle kosten van reis en verblijf betaald zullen worden. In de brief moeten ook de aard van het bedrijf en de functie van de aanvrager gemeld worden. Klik hier voor een voorbeeld.

Voor reizigers met een niet EU-nationaliteit, dienen wij bij aanvraag de originele verblijfsvergunning te laten zien.
N.B. Er moet een pasfoto worden aangeleverd bij de visumaanvraag. Die moet op glanzend papier zijn afgedrukt en de persoon mag er niet op lachen.

Voor visa voor een verblijf van langer dan 6 maanden geldig (studentenvisa, werkvisa) moet er bij de aanvraag een medisch keuringsrapport worden bijgevoegd inclusief HIV-test en borstfoto. Klik hier voor het formulier dat de arts moet invullen.

Op de vliegvelden van Beijing, Shanghai, Guangzhou, Chengdu, Chongqing, Shenyang, Dalian, Xian, Guilin, Kunming en Hangzhou kunnen Nederlanders (+ Europa, USA, Canada, Australië, Nieuw Zeeland) een transitvisum voor 72 uur krijgen. Voorwaarden:

- maximaal 72 uur verblijf. De 72 uur gaan in om 00:00 u op de dag nadat U bent aangekomen, behalve in Beijing, daar gaan de 72 uur meteen in.
- Transit: men moet doorvliegen naar een andere bestemming dan waar men vandaan kwam (of van een andere bestemming komen en naar huis vliegen), dat moet uit het ticket blijken;
- Aankomen en vertrekken vanaf hetzelfde vliegveld, reiziger moet in de regio blijven;
- melden aan luchtvaartmaatschappij, die moet dit bericht doorgeven aan de immigratie-autoriteiten. Dit geldt niet voor Beijing.

Hier staat de officiële informatie.

N.B.: de luchtvaartmaatschappij moet U wel meenemen. Als die niet de zekerheid heeft dat U binnen 72 uur doorvliegt (omdat U die doorvlucht bij een andere maatschappij hebt geboekt) kunnen ze weigeren U in te checken. Vraag dat dus eerst na..

 

Aantal pasfoto's
1 kleurenfoto met lichte achtergrond, glanzend papier, de persoon mag niet (glim)lachen! 
Zakelijke reis
Uitnodiging van een Chinees bedrijf voor een visum met een of twee inreizen, een Visa notification van gemeentebestuur in China voor een visum met meerdere inreizen
vluchtboeking en hotelboeking en garantiebrief met uitleg over de werkzaamheden van het bedrijf, kopie paspoort
Toeristische reis
vluchtboeking en hotelboeking (met adres hotel)
-bij privébezoek: brief van uitnodigende persoon met kopie paspoort en verblijfsvertgunning, waarin wordt verklaard dat de reiziger daar gaat verblijven.
-Werkgeversverklaring waarin bezigheden van het bedrijf en de functie van de reiziger worden uitgelegd, en melding dat de persoon als toerist naar China gaat, kopie paspoort,. Zelfstandigen een kopie uittreksel Kamer van Koophandel
Overige voorwaarden
hotelboeking met hoteladres
hoteladres ook invullen op aanvraagformulier
kopie paspoort
Opmerkingen
voor details uitnodiging zie laatste nieuws

Visumkosten
€ 126,55 voor alle visa
hier bovenop komen de kosten voor bemiddeling, verzenden en BTW
Aanvraagduur
4 werkdagen 
Visum te gebruiken binnen
3 maanden
Maximum geldigheid voor verblijf
max. 30 dagen
Aantal inreizen
een-twee - meerdere (zaken)
Visumvereisten volgens ambassade

Overige gegevens China

Voertaal ambassade/consulaat
engels, frans, nederlands
Verplichte vaccinaties
 
Aanbevolen vaccinaties
 

Verkeersbureau: China National Tourist Office

4 Glentworth Street
UK-London NW1 5PG
T: 00-44 207 9359
   
 

Nederlandse Ambassade in China

4 Liangmahe Nanlu
100600 Beijing

T: 00-86 10 85320200
  Url: http://china.nlambassade.org/
Email: nlgovpek@netchina.com.cn

Nederlands Consulaat in China

10/F East Tower, Dawning Center, No. 500 Hongbaoshi Road
Changning District Shanghai 201103

T: +86 21 2208 7288
F: +86 21 2208 7300
   
Bestel een ophaalkoerier » Visum informatie
Verenigd Koninkrijk (Engeland, Noord-Ierland, Schotland, Wales) »
Visum informatie
Verenigde Staten van Amerika »

Visumdienst Breda
Postbus 4786
4803 ET BREDA
tel 076 - 56 12 139
fax 076 - 56 00 331

meer contactinformatie...Het weer in Beijing, China
Visum Australië | Visum China | Visum Rusland