• Visum informatie reizen
  • Visum informatie vakanties
  • Visum informatie zakelijk
  • Visum informatie prive
  • Visum reizen
  • Visum aanvragen
  • Visum info
  • Visum vakantie
  • Visum info opvragen
  • Visum belangerijke informatie
  • Visum voor vakantie
  • Vakantie visum
  • Visumdienst Breda visum
  • Visumdienst visum informatie
  • visum informatie per land
  • visum informatie per land
  • visum bestellen
Visumdienst Breda
Laatste update:
30-10-2014 10:55u
Let op: Vanaf 28 april 2014: persoonlijk inleveren
India

Visum aanvraag informatie India (IN)

Gaat u binnenkort op reis naar India? Op vakantie in India? Of gaat u voor zaken naar India? U vindt hier alle informatie over het aanvragen van uw visum voor India. Visumdienst verzorgt graag uw visum aanvraag, zodat uw reisdocument voor India op orde zijn! Direct uw visum aanvragen India

Visum nodig
ja
Aanvragen
via visumdienst Breda
Paspoort
6 maanden geldig bij aanvraag, 3 maanden bij aankomst

Ambassade

Buitenrustweg 2
2517 KD 's-Gravenhage
www.indianembassy.nl

Consulaat

Benodigdheden visumaanvraag

Paspoort
6 maanden geldig bij aanvraag, 3 maanden bij aankomst
Aantal aanvraagformulieren
1* 
Mag aanvraagformulier gedownload worden?
ja 
Aanvraagformulier en opdrachtformulier
svp beide invullen
Downloaden aanvraagformulier Extra formulier voor zakenvisum
Opmerking: moet worden bijgevoegd bij aanvraag voor een zakelijk visum. zie de landeninformatie voor alle voorwaarden
Downloaden aanvraagformulier verklaring 2de paspoort
Opmerking: moet worden ingevuld die wil reizen op zijn tweede paspoort
Downloaden aanvraagformulier Brussel
Opmerking: Online formulier, alleen voor Belgen en in Belgi๋ woonachtigen. (buitenlanders: inclusief kopie ID-kaart).Voor zakenlui moet bovendien het "Additional form" worden ingevuld.
Downloaden aanvraagformulier Aanvraagformulier zaken en toerisme
Opmerking: zie de landeninformatie voor alle voorwaarden. Denk aan 2 pasfoto 5 x 5 cm
Downloaden aanvraagformulier Extra formulieren voor toeristen
Opmerking: moeten worden ingevuld, ondertekend en toegevoegd aan iedere toeristenaanvraag

Opdrachtformulieren
Prive Breda
Zakelijk Breda
 
Aantal pasfoto's
2 kleurenpasfoto's van 5 x 5 cm, schouder szichtbaar, maar geen blote schouders. 
Zakelijke reis
garantiebrief, uitnodiging + certificate of incorporation uittreksel KvK, vluchtboeking
Toeristische reis
bankafschrift van de laatste 4 weken met bij- en afschrijvingen
met inkomsten en saldo van minimaal €750
Overige voorwaarden
boekingsverklaring
formulier VOLLEDIG online invullen via vfsgloba.com/india/netherlands, worden afgedrukt, er moeten twee handtekeningen worden gezet
boekingsverklaring of kopie ticket
Opmerkingen


Visumkosten
zaken 6 maanden € 115, zaken 1 jaar € 162.50, toerisme € 60, formulier invullen extra kosten € 20,
hier bovenop komen de kosten voor bemiddeling, verzenden en BTW
Aanvraagduur
plm. 14 dagen; niet-Nederlanders: 17 dagen, spoed mogelijk, extra kosten € 72.75 
Visum te gebruiken binnen
3 maanden, transitvisa 14 dagen na datum afgifte
Maximum geldigheid voor verblijf
3 maanden vanaf datum afgifte (toerisme), 6 maanden (zaken)
Aantal inreizen
een/meerdere
Visumvereisten volgens ambassade
Extra informatie visumaanvraag Toon alle informatie

Sinds 28 april 2014 moet iedereen die een visum nodig heeft zich persoonlijk melden bij het BLS Visa Centre. Zie http://www.blsindia-nl.com/biometrics.php

Het visumaanvraagformulier moet online worden ingevuld, het oude formulier mag niet meer gebruikt worden  U moet het online invullen, daarna afdrukken en tweemaal ondertekenen (onder de ruimte voor de foto en onderaan op het document. Als er achteraf veranderingen worden aangebracht op het formulier is het niet meer geldig en moet er weer een nieuw formulier worden ingevuld. 

Let op: er moeten twee pasfoto's van 5x5 cm worden aangeleverd, vrouwen mogen niet op de foto staan met blote schouders. Op het aanvraagformulier moeten er twee handtekeningen worden gezet. Gehuwde vrouwen mogen alleen hun meisjesnaam melden (en niet e/v .. de naam van de echtgenoot). Vergeet niet alle voornamen te vermelden.
Ook de extra formulieren moeten nog worden meegestuurd (een voor toeristenvisa en een ander voor zakenvisa, kijk onder "Downloaden").

Mensen die geen toeristen-, zaken of transitvisum aanvragen moeten zich persoonlijk melden op het consulaat. 

Voorwaarden toeristenvisum:

Een toeristisch visum is alleen mogelijk wanneer u minimaal één week in India verblijft. Dat moet blijken uit de boekingsverklaring. Voor een korter verblijf kunt U geen toeristisch visum krijgen omdat de ambassade dan vindt dat de reis een zakelijk karakter heeft. U moet een visumaanvragen voor 3 maanden.

Toeristenvisa voor een enkele inreis en een maximum verblijf van 3 maanden worden gewoon uitgegeven. Naast de aanvraagformulieren moeten er worden aangeleverd: 

- Voor werkenden: bankafschrift over de afgelopen maand met een positief saldo.

- voor gepensioneerden: een recent bankafschrift op naam van de reiziger en zonder weggelakte details (mimimal saldo € 1000).

- voor werklozen: kopieën van de registratie bij het UWV of de sociale dienst EN een recent bankafschrift aanleveren (op    naam, geen weggelakte details).. 
- voor ZZP-ers: een uittreksel van de KvK

- Voor studenten: een kopie van een recent bankafschrift met een saldo van minimaal € 1000.

- Wanneer er als beroep "huisvrouw” is ingevuld moet er een recent bankafschrift (op naam, geen weggelakte details) worden bijgesloten. Maar dat geldt weer niet als de huisvrouw met haar man (die wel een beroep geeft ingevuld) reist. 

Voor minderjarige kinderen moet er een kopie van de geboorteakte worden bijgevoegd. Voorts moet er een engelstalige brief van de school (met briefhoofd) worden bijgevoegd, gericht aan de Indiase ambassade in den Haag,  waarin wordt verklaard dat het betreffende kind op vakantie naar India mag reizen van datum x tot y.

U kunt de meeste informatie ook terugvinden bij de Indiase Immigratiedienst: http://www.mha.nic.in/pdfs/FAQ-TVisa311209.pdf.  Maar het Indiase consulaat heeft ook zelf nog regels toegevoegd

Voorwaarden zakenvisum: 

• Paspoort: het paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na de vervaldatum van het visum. Het paspoort moet nog minimaal er 2 (twee) lege tegenoverliggende pagina’s hebben. Een nooddocument wordt geaccepteerd; Als iemand een visum in zijn tweede paspoort wil krijgen moet deze verklaring worden bijgevoegd
• twee kleurenpasfoto's  5 x 5 cm, gezicht recht naar voren, lichte achtergrond, moet worden bijgevoegd. Vrouwen mogen niet met blote schouders op de foto staan.
• Aanvraagformulier: Eén online compleet ingevuld aanvraagformulier moet worden aangeleverd. Alle vragen moeten worden beantwoord; er moeten twee handtekeningen worden gezet; 
• Uitnodigingsbrief: Een uitnodigingsbrief van de uitnodigende partij is benodigd. Die moet zijn gericht aan de ambassade van India in Den Haag.  In het briefhoofd  moet het "Company Registration Number" (kamer van koophandelnummer) vermeld worden. Voorts moet er een kopie van de "Letter of Incorporation'  ( soort inschrijving KvK) zijn bijgevoegd; In de brief moeten verder de volledige naam en het paspoortnummer van de betrokken reiziger zijn vermeld.
• Boekingsverklaring: Een kopie van uw vluchtschema is benodigd. De in- en uitreisdata zijn bepalend voor de duur van het visum;
• Garantiebrief : Het bedrijf van de aanvrager moet een brief opstellen, waarin vermeld wordt dat de persoon in kwestie (volledige naam en paspoortnummer vermelden) voor rekening en risico van het bedrijf op reis gaat, en het bedrijf betaling van alle kosten garandeert. Bovendien moet in deze brief de functie van de reiziger worden vermeld met een volledige beschrijving van deze functie;

 • Een uittreksel van de kamer van Koophandel;

• Als er een partner van een zakenreiziger meegaat moet er ook voor hem/haar een zakenvisum worden aangevraagd. 

Zakenlui kunnen een visum aanvragen voor een jaar. Maar dat kan door alleen aan de consul bekende redenen geweigerd worden. En dan moet de hele aanvraag opnieuw worden aangeleverd. Dat kost tijd, ergernis en onbegrip. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij om een zakenvisum voor niet langer dan een half jaar aan te vragen.

Buitenlanders:

voor iedere reiziger van niet-Nederlandse nationaliteit moet er een uittreksel van de basisadministrat6ie worden bijgevoegd waaruit blijkt hoe lang ze al in Nederland wonen.

Als ze korten dan 1 jaar (toeristen) of 2 jaar (zakenlui) in Nederland wonen moet er door het cosnualat een een “telex” worden aangevraagd (toestemming) bij het  het Indiase consulaat van het land van waar deze buitenlander afkomstig is. De aanvraagduur is ongeveer 6 werkdagen.

Voor een bezoek aan Sikkim (Special Area) kunt U gewoon bij de te bezoeken plaatsen "Sikkim" invullen, dan krijgt U een aparte stempel in Uw visum wat toegang tot Sikkim geeft.

Aanvragen in België:

Aanvragen voor Belgen en buitenlanders die al minimaal een half jaar in Belgie wonen worden in Brussel gedaan. Daar zijn minder documenten voor nodig dan in Den Haag, het online aanvraagformulier voor Brussel vindt U hier: http://in.vfsglobal.be/aboutyourvisas.html .

Overige gegevens India

Voertaal ambassade/consulaat
engels
Verplichte vaccinaties
geen
Aanbevolen vaccinaties
zie www.lcr.nl

India Tourist Office

Rokin 9-15
1012 KK Amsterdam
T: 020-620 89 91
F: 020-6383059
 
Email: info.nl@india-tourism.com

Nederlandse Ambassade in India

6/50F, Shantipath,
Chanakyapuri, New Delhi-10021

T: 00-91 11 24197600
F: 00-91 11 24197710
Url: http://india.nlambassade.org/
Email: nde@minbuza.nl

Nederlands Consulaat in India

Cahranjit Rai Marg, Forbes Building, 1st floor
Fort Area, Mumbai - 400 004
P.O.Box 11135, Bombay 400020
T: 00-91 22 2016750
F: 00-91 22 2069436
  Email: bom@minbuza.nl
Bestel een ophaalkoerier » Visum informatie
Verenigd Koninkrijk (Engeland, Noord-Ierland, Schotland, Wales) »
Visum informatie
Verenigde Staten van Amerika »

Visumdienst Breda
Postbus 4786
4803 ET BREDA
tel 076 - 56 12 139
fax 076 - 56 00 331

meer contactinformatie...



Het weer in New, India
Visum Australië | Visum China | Visum Rusland